Fırat Üniversitesi'nde 13. Uluslararası Korozyon Sempozumu - Son Dakika
Yerel

Fırat Üniversitesi'nde 13. Uluslararası Korozyon Sempozumu

Fırat Üniversitesi\'nde 13. Uluslararası Korozyon Sempozumu

Korozyon Derneği tarafından her iki yılda bir, bünyesinde korozyon ile ilgili eğitim çalışmaları yapan bir fakültenin alanı bulunan üniversitelerden birisi ile ortaklaşa düzenlenen “13. Uluslararası Korozyon Sempozyumu” Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleştiriliyor.

15.10.2014 12:32

Korozyon Derneği tarafından her iki yılda bir, bünyesinde korozyon ile ilgili eğitim çalışmaları yapan bir fakültenin alanı bulunan üniversitelerden birisi ile ortaklaşa düzenlenen "13. Uluslararası Korozyon Sempozyumu" Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Elazığ'da gerçekleştiriliyor.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda açılış oturumu yapılan sempozyuma, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan, Korozyon Derneği Başkanı Necil Kurtkaya, Sempozyum Düzenleme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Turhan, Prof. Dr. Mehmet Korkut, özel sektör temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından bilim insanları ile öğrenciler katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turhan, sempozyum süresince 35 bildirinin sunulacağını belirterek, bildirilerin yanı sıra enerji tesislerinde korozyon konulu panelin yapılacağını söyledi. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, korozyon sempozyumuna ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, korozyonun mühendislik alanını ilgilendiren önemli konulardan biri olduğunu belirtti.

Korozyonla ilgili son bilgilerin paylaşılacağı sempozyumun verimli geçmesini dileyen Rektör Prof. Dr. Demirdağ, sempozyumda sunulan bildirilerden elde edilecek sonuçların ülkeye, Elazığ'a ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

Korozyon Derneği Başkanı Necil Kurtkaya da Korozyon derneğinin korozyon bilimini ülkemizde, sanayide ve üniversite- sanayi işbirliğinde yol göstermek amacıyla faaliyetlerde bulunan bir dernek olduğunu kaydetti.

Üç gün sürecek olan sempozyumda, bilim insanları tarafından çeliğin korozyona etkisi, enerji üretim sistemlerinde korozyon, yüzey işlemleri ve kaplamalar, korozyon hasarının iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından değerlendirilmesi gibi çeşitli konularda bildiriler sunulacak. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fırat Üniversitesi'nde 13. Uluslararası Korozyon Sempozumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement