Fethiye'de Mesleki Eğitim Tiyatro ile Anlatılacak - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Mesleki Eğitim Tiyatro ile Anlatılacak

Fethiye\'de Mesleki Eğitim Tiyatro ile Anlatılacak

Fethiye’de MELİG Projesi kapsamında gerçekleştirilen tiyatro ihalesini kazanan belli oldu.

10.02.2015 12:09

Fethiye'de MELİG Projesi kapsamında gerçekleştirilen tiyatro ihalesini kazanan belli oldu. İhaleyi Fethiye'den Kibele Sanat Evi kazandı. İhalenin sözleşmesi 9 Şubat Pazartesi günü imzalandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği fonlarından desteklenen Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi Projesi kapsamında mesleki eğitime yönelik bilgilendirme çalışmaları sürdürülüyor. Proje kapsamında mesleki eğitimin anlatıldığı tiyatro oyunları da sergilenecek. Bu kapsamda 7 Ocak 2015 tarihinde ihaleye çıkılmış ve biri İstanbul'dan olmak üzere 3 firma teklif vermişti. Yapılan inceleme sonucunda ihaleyi Fethiye'de bulunan Kibele Sanat Evi kazandı. İmza törenine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Burhanettin Tuna, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin ve Kibele Sanat Evi Sahibi Sibel Bayhan katıldı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Burhanettin Tuna yapılan sözleşmeye ilişkin olarak Bilindiği üzere odamızın yürüttüğü MELİG Projesi kapsamında Fethiye'de ve Seydikemer'de 10 ortaokula, mesleki eğitimin farkındalığını anlatmak için tiyatro gösterisi sergileyeceğiz. Bunun için birinci ayda ihaleye çıkmıştık bu ihaleyi verdiği proje ve fiyat teklifi ile Kibele Sanat Evi kazanmış bulunuyor. Onun için buradayız diyerek 10 bin 5 yüz 80 EURO luk bir projeye imza atıyoruz. Bu projenin öncelikle ilçemizde ve Seydikemer'de sergilenecek okullarda ve eğitim camiasına ve Fethiye halkına, odamıza, esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kibele Sanat Evinin başarısını diliyorum. İnşallah hayırlı uğurlu olur." dedi.

Kibele Sanat Evi Sahibi Sibel Bayhan da "Öncelikle böyle bir projeyi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştiriyor olmaktan çok mutluyuz. En iyi bildiğimiz işi yapacağız. Fethiye'de bir şekilde kendimizi ifade edeceğiz. Bu oyunda geleneksel Türk tiyatro motiflerinden yola çıkıp bir meslek edindirme ve bilinçli meslek edindirme ile ilgili bir bütün içinde birbirine bağlanan küçük küçük hikayelerin olduğu bir oyun hazırladık. Keyifli ve eğlenceli bir oyun. Biz çalışırken çok eğleneceğimizden eminiz. Bunun için herkese teşekkür ediyorum. Kibele Fethiye'de olmaya devam edecek." dedi.

Tiyatro oyununun gezici tiyatro olacağını ifade eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin de "Meslek Lisesi iş'inin Güvencesi Projesi kapsamında biz, sekizinci sınıf öğrencilerine meslek seçiminde daha çok didaktik, sanatın gücünü kullanarak meslek lisesi seçimi yapmaları konusunda projemizde tiyatro gösterilerini ön görmüştük. Gezici bir tiyatro olmasını öngörmüştük. Neden gezici tiyatro? Fethiye ve Seydikemer'e bağlı dağ köylerindeki çocuklarımıza meslek seçiminde rehberlik yapmak istedik. Bu bağlamda tiyatro gerçekten etkili olacak ve ihalemize İstanbul, Ankara ve Fethiye'den çeşitli tiyatro ekipleri katıldı. En iyi senaryo ile Fethiye'den çıkan bir tiyatro ekibinin bunu almasından biz çok mutluyuz. Sibel Hanım da Kibele'nin sahibi olarak ulusal kanallarda da dizilerde de yer alıyor. Bu anlamda onun da bir bilinirliği ve tecrübesi var. Bundan da faydalanacağımızı umuyorum. Mart nisan gibi tiyatro gösterilerimiz sahnelenmeye başlanacak. Bu tiyatroda sekizinci sınıf öğrencileri, veliler, öğretmenler ve bütün köy halkı olacak. Köyün meydanında bu tiyatroyu sergileyeceğiz. Yani bütün köy cümbür cemaat bu tiyatroyu izleyecek. Belki o köylere ilk defa bir tiyatro oyunu götürmüş olacağız" dedi.

Oyunun sergileneceği okullar ise şöyle, Fethiye İlçesine Bağlı Okullar: 1. Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu, Esenköy Şehit Er Asım Özdemir Ortaokulu Seydikemer İlçesine Bağlı Okullar: Kemer Şehit Gürcan Akan Ortaokulu, Güneşli Ortaokulu

Alaçat Şehit Er Adem Şimşek Ortaokulu, Karadere Ortaokulu, Bağlıağaç Şehit Nizamettin Akan Ortaokulu, Eşen Ortaokulu, Zorlar Şehit Jandarma Onbaşı Hasan Küçükçoban Ortaokulu, Seki Ortaokulu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Mesleki Eğitim Tiyatro ile Anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement