Fatma Şahin, Zihinder'in Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Fatma Şahin, Zihinder'in Etkinliğine Katıldı

Fatma Şahin, Zihinder\'in Etkinliğine Katıldı

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, Zihinsel Engelliler Derneği’nin engellilere yönelik düzenlediği 'Zihinsel Engelli Çocukların Aile Eğitimi' konulu panele katıldı.

24.01.2014 17:23

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, Zihinsel Engelliler Derneği'nin engellilere yönelik düzenlediği 'Zihinsel Engelli Çocukların Aile Eğitimi' konulu panele katıldı.

Salonda engelli çocuklarla yakından ilgilenen ve şakalaşan Fatma Şahin, engelli çocukların yapmış oldukları mozaik eserleri inceledi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin'in yanı sıra; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve ilgililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Zihinder Başkanı Ketayün Büyükbeşe yaptı. Büyükbeşe, konuşmasında derneğin kuruluş amaçlarını aktararak, "2007'de kurulan derneğimizin amacı çocuklarımız için iş atölyeleri, çok kapsamlı işlere girmeleri için bir okul yaptırmak için açıldı. Bu çocuklarımıza özel eğitimle birlikte meslek edinmeleri üreten kendi kendine yeten bireyler olarak toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda bize destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

Dernek Başkanı Büyükbeşe'nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, derneğin çalışmalarını önemsediklerini ve Ketayün Büyükbeşe ile derneğin çok hızlı bir şekilde yol kat ettiğini belirterek, "Çok genç bir sivil toplum kuruluşu olmasına rağmen başında bizde de emeği çok olan Ketayün başkanımızın olmasıyla ne kadar hızlı ilerlediğinin hepimiz farkındayız. Baş çok önemlidir. Başın öncelikleri ve liderliği çok önemlidir. Ekibin gücü de çok önemlidir. Hep beraber bu önemli alanda bu önemli boşluğu doldurmak için çok büyük bir gayret gösterelim. Tabi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak 2 buçuk yıldan beri büyük bir emanetin ve büyük bir sorumluluğun başına geçtim. Bizim bakanlığımız herhangi bir bakanlık değil. Çok insani ve vicdani bir bakanlıktı. O bakanlıkta olup gece uyumak gündüz çalışmamak gibi bir lüksünüz yoktu. Çünkü sizden mağdurların, engelli kardeşlerimizin yüksek beklentileri var. Çok önemli yapılan işler var. Ama yapılması gereken çok önemli işler de var. Bu konuda en büyük desteğimiz sivil toplum oldu. Onlardan çok büyük destek aldık" ifadelerini kullandı.

Bakanlığı döneminde engellilere yönelik yaptığı faaliyetlere de değinen Şahin, şunları söyledi:

"Özellikle biraz önce değerli başkanımızın da söylediği gibi bir hukuki alt yapıyı, hukuk devletinde önce yasalarımızın bir engellinin ihtiyaçlarını giderecek şekilde yapılandırılmasını sağladık. Çok önemli bir mevzuat alt yapısı oluşturduk. Birleşmiş Milletler'in engellilerin bakış açısına göre bir sosyal yardım anlayışından çıkıp bir sosyal yenileme ve sosyal hizmet anlayışına dönüşmesi gerektiğini engelli olan bireyin bir farklı, özel bir birey oluşu, hiçbir eksiği olmadığı bütün gökkuşağının en güzel renklerinden biri olduğu bu bakış açısı ile de yasalarımızı yeniden yapılandırmamız gerektiğini gördük. İkinci önemli çalışmayı plan bütçe komisyonundan geçirdikten sonra kıymetli arkadaşım şu anda yeni bakanımız süreci parlamentodan takip ederek yasal alt yapıyı oluşturacak."

Yapılan konuşmaların ardından Dernek Başkanı Ketayün Büyükbeşe, Fatma Şahin'e hediye takdim etti. Program akademisyenlerin sunumları ile sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatma Şahin, Zihinder'in Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement