Ezine'de Bitki Hastalıkları ve Zararlılarıyla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Ezine'de Bitki Hastalıkları ve Zararlılarıyla Mücadele

Ezine\'de Bitki Hastalıkları ve Zararlılarıyla Mücadele

Ezine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Eren, bitki hastalıkları ve zararlılarıyla mücadelerinin sürdüğünü bildirdi.

28.05.2014 15:03

Ezine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Eren, bitki hastalıkları ve zararlılarıyla mücadelerinin sürdüğünü bildirdi.

Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazi çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Bitkisel üretim alanlarında hastalık ve zararlı kontrolleri ve bitki gelişim gözlemlerinin yapıldığını belirten Eren, hububat ekilen sahalarda ise süne mücadelesi kapsamında kışlamış ergin süne sörveyinin tamamlandığını anlattı.

Eren, yumurta ve parazit sörveyinin sürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sörvey sonuçları, İl Müdürlüğüne gönderilmekte ve parazitlenme oranları da dikkate alınarak ilaçlı mücadeleye gerek olup olmadığına karar verilerek üreticilere duyurulmaktadır. Yem bitkisi desteklemeleri kapsamında fiğ ve yonca kontrolleri devam etmekte olup 2014 yılında yem bitkisi ekerek destekleme almak isteyen üreticilerimizin yem bitkilerini hasat etmeden önce İlçe Müdürlüğümüze müracaat ederek arazi kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir. Özellikle yonca desteği almak isteyen üreticilerimiz birinci biçimden önce kontrollerini yaptırmaları önem arz etmektedir.

Ayrıca 2014 yılında hayvansal üretim ve hayvan sağlığı kapsamında aşılama ve küpeleme işlemleri tekrar İlçe Müdürlüklerine devredilmiş olup şu ana kadar sonbahar dönemi büyükbaş şap, küçükbaş veba hastalık çıkışı olan köylerde küçükbaş çiçek aşılamaları tamamlanmış ilkbahar dönemi şap ve brucella aşılamaları ile büyükbaş ve küçükbaş küpeleme işlemleri devam etmektedir.  Bu hususta çalışmaların daha verimli sürdürülebilmesi için köy muhtarlarımızın ve üreticilerimizin veteriner arkadaşlara yardımcı olmasını istiyorum." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ezine'de Bitki Hastalıkları ve Zararlılarıyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement