Eyyübiye Belediyesinden Engelli Çocuklara Anlamlı Yardım - Son Dakika
Yerel

Eyyübiye Belediyesinden Engelli Çocuklara Anlamlı Yardım

Eyyübiye Belediyesinden Engelli Çocuklara Anlamlı Yardım

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi maddi imkanları kısıtlı iki ailenin bedensel engelli çocuğuna tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

26.05.2014 11:18  Güncelleme: 11:13

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Halil Kızılelma ve Levend Çelik ile birlikte bedensel engelli iki çocuğa tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

İlçe turları sırasında ilk olarak Dolu Tepe Köyü'nde ikamet eden Özbay ailesine konuk olan Ekinci ve heyeti, burada ailenin sıkıntılarını dinledi. Mehmet Özbay'ın zihinsel ve bedensel engelli 9 yaşındaki oğlu Mustafa Özbay'a daha önce söz verdiği tekerlekli sandalyeyi hediye eden Ekinci, diğer sıkıntıların da çözümü için ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyledi.

İlçe turlarının ardından makamına geçen Ekinci, ardından TOKİ bölgesinde ikamet eden Satıcı ailesini konuk etti. Ailenin 8 yaşındaki zihinsel ve bedensel oğlu Kazım Satıcı'ya da tekerlekli sandalye veren Ekinci, engelli vatandaşlara karşı daha da hassas olduklarını söyledi.

Desteklerinden dolayı Meclis Üyesi İbrahim Halil Kızılelma ve Levend Çelik'e teşekkür eden Ekinci, yaptığı değerlendirmesinde "Dolu Tepe Köyü'nde ikamet eden Mustafa Özbey'e tekerlekli sandalye sözü vermiştik. Bugünde bunları yerine getirdik. Bu sözlerimi yerine getirme konusunda maddi katkı sağlayan meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu engelli kardeşlerimize Halil ve Levend Kardeşlerimiz yardımcı oldular. Bir önceki engelli kardeşlerimize de diğer meclis üyesi arkadaşlarımız yardımcı olmuşlardı. Tabi biz birde bu konuyu meclisimize taşıdık. Meclisimizde şuan da bir komisyon ilçemiz sınırları içerisinde bu tarz ne kadar engelli kardeşimiz, yeğenimiz, çocuğumuz varsa, hepsini tespit edip destek çıkmaya çalışacağız" dedi.

'BELEDİYECİLİK SADECE YOL VE KALDIRIMDAN İBARET DEĞİL'

Eyyübiye Belediyesi olarak hizmetlerinin sadece yol ve kaldırımla sınırla kalmayacağını bunun yanı sıra sosyal projelere büyük önem verdiklerini dile getiren Ekinci, "Destek alabilecekleri yerlerde köprü görevi göreceğiz ama önemli olan bu engelli çocuklarımızın önündeki engeli kaldırmak, bu tarz güzel örnekler sergileyerek yardımcı olabilmek, hayırseverlere teşekkürlerimi sunuyorum. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz, ailelerin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Belediyecilik hizmetleri bildiğiniz gibi malum olmak üzere, yol su kaldırım alt yapı kanalizasyon kilitli parke, bunlar zaten bir belediyenin görevleri. Yani biz bunlar yaparken çokta övünmemiz doğru değil, bunlar zaten yapılması gereken şeyler. Önemli olan sosyal zorunluluğun gereği olarak bu tarz dezavantajlı insanlarımıza yönelik projeler üretmek. Bu tarz dezavantajlı çocuklarımıza, ailelerimize destek çıkmamız gerekiyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini burada sergilemek bizim amacımız olacaktır" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eyyübiye Belediyesinden Engelli Çocuklara Anlamlı Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement