Evrenseki'de Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Evrenseki'de Cumhuriyet Coşkusu

Evrenseki\'de Cumhuriyet Coşkusu

Evrenseki Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi ve Ahmet Köseoğlu İlköğretim Okulu tarafından ortaklaşa 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinliği düzenlendi.

29.10.2013 14:15

Evrenseki Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi ve Ahmet Köseoğlu İlköğretim Okulu tarafından ortaklaşa 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, bugün milletçe sahip olduğumuz Cumhuriyet'in çok zor şartlarda, Türk milletinin Atatürk'ün etrafında kenetlenmesiyle kurulduğunu ifade ederek; "Bugün Cumhuriyetimizin 90'ncı yılını kutluyoruz. Vatanı işgal edilen Türk Milleti Atatürk'ün etrafında kenetlenerek, topraklarımızı düşmanda temizleyerek, Cumhuriyet idaresini kurdu" dedi.

Şimdi herkesin asıl görevinin bu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak olduğunu vurgulayan Başkan Recep Barut; "Atatürk, Cumhuriyeti siz gençlere emanet etti. Cumhuriyet,i sonsuza kadar yaşatacak olan siz gençlerisiniz. Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak için birliğinizi ve beraberliğinizi bozmadan çok çalışmalısınız" diye konuştu.

Gençlerin tarihi iyi öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Barut; "Tarihinize sahip çıkın, onu iyi öğrenin. Tarih şuuru olan gençler, milletin bekası için çok çalışır. Türk milleti tarihte 16 tane büyük imparatorluk kurmuştur. Siz işte böyle bir milletin geleceğisiniz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Recep Barut, konuşmasının ardından öğrencilere herhangi bir isteklerinin, yada okullarında eksiklikler olup olmadığını sordu. Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, kantin ve yurt için mutfak, Ahmet Köseoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri ise Fen Laboratuarı ve bilgisayar istedi. Başkan Recep Barut, kantinin ihale edildiğini yapılmakta olduğunu müjdesini verirken, öğrenci yurdunda mutfak sorununun da en kısa sürede giderileceği sözünü verdi. Ahmet Köseoğlu İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin istediği 5 bilgisayarı Cuma günü teslim edeceğini belirten Başkan Barut, okul müdürlerinden okullarında eksikler listesi yapmalarını istedi.

Etkinlik öğrencilerin okuduğu şiirler, orotoryo ve çeşitli gösterilerin ardından sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evrenseki'de Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement