Evlilikte Gelin Kaynana İlişkileri' - Son Dakika
Yerel

Evlilikte Gelin Kaynana İlişkileri'

Evlilikte Gelin Kaynana İlişkileri\'

PDR Uzmanı Ebubekir Kayhan, gelin ve kaynana ilişkilerinde gelinlerin kaynanaları konusunda önyargılı olmaları, kaynanaların gelinlerine karşı olumsuz tutumları, kaynanaların oğullarını paylaşmak istememelerinden kaynaklı gelin-kaynana ilişkisinin zedelendiğini bildirdi.

09.01.2014 16:20

PDR Uzmanı Ebubekir Kayhan, gelin ve kaynana ilişkilerinde gelinlerin kaynanaları konusunda önyargılı olmaları, kaynanaların gelinlerine karşı olumsuz tutumları, kaynanaların oğullarını paylaşmak istememelerinden kaynaklı gelin-kaynana ilişkisinin zedelendiğini bildirdi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından başlatılan 'Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen' projesi kapsamında bu ay 'Evlilikte Gelin Kaynana İlişkileri' konusu ele alındı.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda düzenlenen konferansa Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri, Kadın Meclisi Üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere Malatya Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi'nde görevli Aile Eğitim Uzmanı Ersin Temel ve PDR Uzmanı Ebubekir Kayhan katıldı.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut, kadın meclisi olarak aile merkezli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmalara aralıksız devam edeceklerini söyledi.

PDR Uzmanı Ebubekir Kayhan, gelin kaynana ilişkilerin çoğu zaman ufak gerginliklerle sınırlı iken bazı durumlarda eşlerin boşanmasıyla sonuçlanacak ciddi problemlerinde kaynağı olabileceğini anlattı. Gelin ve kaynananın birlikte oturmadığı durumlarda da problemlerin yaşanabildiğini söyleyen Kayhan, problemlerin odak noktasının evin idaresi, karşılıklı iletişim problemleri ve gelinlerin yeni ev yaşantısına uyum problemlerinden kaynaklandığını belirtti.

Gelin ve kaynana ilişkilerinde gelinlerin kaynanaları konusunda önyargılı olmaları, kaynanaların gelinlerine karşı olumsuz tutumları, kaynanaların oğullarını paylaşmak istememelerinden kaynaklı gelin-kaynana ilişkisinin zedelendiğini söyleyen Kayhan, "Bağımlı bir ilişkiye sahip erkek çocuk evlendiği zaman anne, yani kaynana gelinini kendine rakip olarak görebilir ve onu saf dışı bırakmak için olumsuz davranışlar sergileyebilir" dedi.

Gelin ve kaynanalara konu ile ilgili önerilerde bulunan Kayhan, karşılıklı ilişkilerde saygıyı asla elden bırakmamalarını, empati kurmalarını, iki tarafında düşünerek adım atmalarını aynı zamanda doğal ve içten olmaları gerektiğini ifade etti.

Programı slaytlar eşliğinde ve kısa hikayelerle anlatan Kayhan'a kadın meclisi üyeleri de kendi yaşantılarından örnekler vererek, konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evlilikte Gelin Kaynana İlişkileri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement