Evi Yanan Çift, Yardım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Evi Yanan Çift, Yardım Bekliyor

Evi Yanan Çift, Yardım Bekliyor

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Evciler köyünde yaşayan yaşlı çiftin tek varlıkları olan iki katlı kerpiç ev, 2 gün önce sobadan çıkan kıvılcım ile kül olmuştu.

11.12.2015 17:41

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Evciler köyünde yaşayan yaşlı çiftin tek varlıkları olan iki katlı kerpiç ev, 2 gün önce sobadan çıkan kıvılcım ile kül olmuştu. Kış ayında sokakta kalan çift için yardım kampanyası başlatıldı.

Bayramiç Evciler köyünde yaşayan Ünzile Akbulut (61) ve Eşi Kazım Akbulut (73) tek varlıkları olan iki katlı kerpiç ev iki gün önce sobadan kayan kıvılcım ile kullanılamaz hale geldi. Yaşlı çiftin geçim kaynağı ise evlerinde baktıkları 1 keçi ve üç aydan üç aya aldıkları 600 TL'lik yaşlılık parası.

İki gün önce eşinin ilçe pazarına alışverişe kendisinin ise keçisini otlatmak için evden ayrıldıklarını ifade eden Kazım Akbulut eve döndüklerinde kül olmuş evleri ile karşılaştıklarını ifade etti.

Ünzile Akbulut ise tek geçim kaynakların 1 keçi ve üç aylık yaşlılık maaşı olan 600 lira para olduğunu ifade ederek, "Eve döndüğümüzde herşeyimiz yanmış kül olmuş. Kış gününde açıkta kaldık. Allah razı olsun şimdilik komşularımız evlerini bize açtılar onlarda barınıyoruz. Daha sonra ne yaparız nerede barınırız, evimizi tekrar nasıl tamir ederiz, bu kışı nerede nasıl geçiririz bilemiyorum" dedi. Köy muhtarı Süleyman Balcı ise köyün yoksul insanlarından olan Akbulut ailesinin barınacak bir yer temin etmek için çalıştıklarını ifade eden Balcı "Kaymakamlık aracılığı ile aileye fondan yardım sağlamaya çalışıyoruz. Her şeyleri yanmış. Bu gün üzerlerine giyecek bir şeyler aldık. Şimdilik komşularında kalıyorlar. Hayır severlerin yardım edebileceği düşüncesiyle bir bankada açtırdığımız hesapta birikecek para ile tekrar ev yapmaya çalışacağız" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evi Yanan Çift, Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement