Esogü ile Kosgeb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Esogü ile Kosgeb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Esogü ile Kosgeb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

15.10.2015 16:01

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ETTOM) girişimcilik eğitimleri kapsamındaki faaliyetlerinin bundan sonra KOSGEB aracılığıyla gerçekleştirilmesine yönelik imzalanan protokol öncesi konuşma yapan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, protokol çerçevesinde verilecek olan eğitimlerin gençlere faydalı olacağını söyledi. Prof. Dr. Gönen, "Bu eğitimlerden almış olduğumuz verimler dolayısıyla bunlara devam etmek istiyoruz. Bu çerçevede bugünkü eğitim protokolümüz hem kurumlarımıza, hem de bu eğitimi alacak gençlerimize faydalı olacağını tahmin ediyorum. Eskişehir'imizin bir şansı da tüm kurumlarımızın bir araya gelerek destek olmaları, işbirliği yapmaları. Bu işbirlikleri sonucunda ortaya sinerji çıkıyor ve biz de bu sinerjisi ülkemizin kalkınması yolunda kullanmak istiyoruz. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin teknoloji, sağlık ve sosyal alanlarda çok önemli hedefleri var. bu hedefleri gerçekleştirmek üzere bugünkü girişimcilik eğitimini başlatmak üzere protokolü imzalıyoruz. Hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Seracettin Özcan ise, KOSGEB'in girişimciliğe önem verdiğinden bahsetti. Türkiye için girişimciliğin önemli bir etmen olduğunu dile getiren Özcan, "KOSGEB olarak biz de girişimciliğe önem veren bir kurumuz. Bunu nedeni de ülkemizin gelişmesi için girişimcilik çok önemli bir etmen. KOSGEB olarak 2010 yılı başlarında çalışmayla başladık ki, yerli kurum ve kuruluşlarla bu işi yapalım, daha fazla sayıda insanımıza girişimcilik aşılayalım maksadıyla birçok kurum ve kuruluşla işbirliği içerisine gittik. Genellikle bu gibi eğitimleri, belediyeler, sanayi odaları, kalkınma ajansları gibi kurum ve kuruluşlara veriyoruz ama üniversite bizim için daha önemli. Çünkü genç nüfusu burada barındırıyorlar. Bunlarda da genç nüfusun azmi, dinamizmi, cesareti, teknlojiye yatkınlıkları bizim için onlar biraz daha ön plana çıkartıyor. O nedenle bu protokole çok önem veriyoruz. inşallah bu proje kapsamında ne istediğini bilen girişimci arkadaşlarımız mezun olurlar" ifadelerini kullandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven de, "İl Müdürlüğü olarak biz de KOSGEB ile birlikte yapılabilecek ne varsa her alanda, her şekilde bu eğitimlere bilgiye yönelik ne gibi çalışmalar gerekiyorsa daima var olduğumuzu belirtmek isterim. Teknoloji transferi ile ilgili tüm çalışmaları bir araya getirip üniversite ayağını çok iyi kullanmak konusunda bize bugüne kadar ne düşüyor ise duyarlı olan kursiyerlerimizin ayağına gidip rehberlik yapak hedefimizdir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen ile KOSGEB İl Müdürü Özcan, işbirliği protokolünü imzaladı.

İmza töreni sonrasında eğitimler ve çalışmalar ile ilgili bilgi veren ETTOM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çabuk, Larva ve Pupa adı verilen eğitimlerden söz etti. Prof. Dr. Çabuk, "Ön kuluçkada iki farklı hizmet vermeyi hedefliyoruz. Birinci hedefimiz, genç girişimci arkadaşlarımız TÜBİTAK desteği ile girişimcilik ağı geliştirmek üzere eğitimler vermek, kendilerini bilgilendirmek ve içlerinden değerli çalışmalar yapabileceğine inandığımız bazı arkadaşlarımıza eğitimler vererek onların şirketleşme yokunda önlerini açmaya çalışıyoruz. Pupa kısmında ise teknopark şirketleri başta olmak üzere şehrimize teknoloji transferi faaliyetlerinde bilgilendirmeye ihtiyaç duyan tüm paydaşlarımıza burada hızlandırılmış eğitimler vererek onların yeterliliklerini artırmayı hedefliyoruz. Eğitim sonunda TÜBİTAK sertifikası ile birlikte KOSGEB'in imzalanan protokolü çerçevesinde sertifika alacak olan gençlerin diplomalarının yanında birden fazla sertifika ile mezun olmaları, onların iş hayatında daha güçlü olmalarına hizmet edecektir" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esogü ile Kosgeb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement