Esogü'de Tıp Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Esogü'de Tıp Bayramı Kutlaması

Esogü\'de Tıp Bayramı Kutlaması

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Eskişehir Tabipler Odası’nın tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir tutlama programı düzenlendi.

14.03.2014 17:03

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Eskişehir Tabipler Odası'nın tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir tutlama programı düzenlendi.

ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda yapılan programda, açılış konuşmaları öncesi Eskişehir'de geçen yıl hayatı kaybeden hekimlerin anıldığı bölüm gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını ESOGÜ Tıp Fakültesi öğrencisi ve Öğrenci Konseyi Temsilcisi Alparslan Saylan yaptı. ESOGÜ Tıp Fakültesi mezunlarının Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'ndaki (TUS) başarı seviyesinin yükseltilmesi gereğine işaret eden Saylan, fakültenin dünya standartlarını karşılar hale getirilmesi çalışmalarının mezunlar açısından önemine de değindi.

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz ise, Türkiye'de hekimlik yapmanın giderek zorlaştığını belirtti ve Tıp Bayramı ile ilgili 'kutlama' ifadesini tarihe olan saygıdan dolayı kullandıklarını, yoksa kutlanacak bir bayramın kalmadığını söyledi. Milli mücadele döneminde işgal altındaki İstanbul'da, 14 Mart 1919 tarihinde tıbbiyelilerin işgali protesto ederek kutladığı ilk Tıp Bayramı'na değinen Dr. Bülent Nazım Yılmaz, 14 Mart'ın özgürlük, eşitlik, mücadele, dayanışma ve demokrasi talebi olduğunu ifade etti. Dr. Bülent Nazım Yılmaz, çalışma koşullarının ağırlaştığını belirttiği hekimlerin, rekabetçi ve güvensiz bir ortamda ve düşük ücretle çalıştığını söyledi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar, hekimliğin ülkedeki gelişimini kısaca anlatarak başladığı konuşmasında, hekimlerin yaşadığı sıkıntılar ve üniversitelerin problemlerine değindi.

Konuşmaların ardından, meslekte 30, 40 ve 60 yılı geride bırakan hekimlere şükran plaketleri takdim edildi. Daha sonra ise Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, 2010-2012 döneminde Eskişehir Tabip Odası Başkanlığı görevini yürüten ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Özgüneş'e bir teşekkür plaketi takdim etti. ESOGÜ'deki 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği Gitar Sanatçısı Adil Koray Barut'un sunduğu dinleti ile sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esogü'de Tıp Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement