Eskişehir Tabip Odası ve Ses'ten Taşeron Eylemi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Tabip Odası ve Ses'ten Taşeron Eylemi

Eskişehir Tabip Odası ve Ses\'ten Taşeron Eylemi

Eskişehir Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyeleri, taşeron işçilerin çalışma hayatıyla ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen yasa tasarısına tepki gösterdi.

13.06.2014 15:55

Eskişehir Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyeleri, taşeron işçilerin çalışma hayatıyla ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilen yasa tasarısına tepki gösterdi.

Osmangazi Üniversitesi Mermer Salon önünde basın açıklaması yapan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, bu düzenlemeden en çok da 150 binden fazla taşeron işçi ile sağlık ve sosyal hizmetler alanının etkileneceğini söyledi. Dr. Yılmaz, çıkarılmak istenen yasa ile sağlık emekçilerinin geleceği ve halkın sağlığının taşeron şirketlerin insafına terk edildiğini öne sürerek, "Yasa ile birlikte sağlık hizmeti üretim süreci ihale masalarının konusu olacaktır çünkü hastanelerin dezenfeksiyonundan servis hizmetlerine, tıbbi sekreterlikten laboratuvar hizmetlerine kadar tüm hizmetler ihaleye çıkarılacaktır. Tek amaç, ucuz ve güvencesiz işçiliktir" dedi.

Çok tehlikeli iş yeri statüsünde olan hastanelerde iş güvenliği önlemlerinin kağıt üzerinde bırakıldığını vurgulayan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarının geleceği ve hastalarımızın sağlığı taşeron şirketlerin üç kuruşluk karı için akıl almaz oyunlarına kurban ediliyor. AKP hükümeti, Türkiye'yi bir taşeron cumhuriyeti yapmak için bir adım daha atmıştır, bu uğurda halkın sağlığını tehlikeye atacak kadar da gözünü karartmıştır. Bizler bu ülkede sağlık ve sosyal hizmeti üreten emekçiler olarak insanca yaşam ve güvenceli iş talebimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı için ve biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin insanca koşullarda yaşayıp çalıştığı bir ülkede yaşamak için AKP'nin torba yasasına ve sağlıkta taşerona 'hayır' diyoruz. İnsan ihaleyle çalıştırılmaz, sağlıkta taşeron olmaz."

"VATANDAŞ ENFLASYONU PAZAR VE MARKETTE YAŞIYOR"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi yönetici ve üyeleri de Tabip Odası'nın torba yasanın içinde bulunan taşeron yasa tasarısına karşı yapılan eyleme destek verdi. SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, "Taşeron çalışma yasaklansın, taşeronlar kadroya geçirilsin. Daha dün SOMA da gözyaşı döken bakan ve vekiller bugün tüm çalışanları taşeron yapmak istiyor. Bu nasıl bir anlayıştır? Torba yasa geri çekilmelidir. Asıl iş olarak görülen işler bu yasa ile taşerona verilebilecektir. Bu, çocuklarımızın taşeron olacağı anlamına gelmektedir" diye konuştu.

Maaşlardaki kayıplara da değinen SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, bu kayıpları hükümet veya Memur Sen ya da Sağlık Sen'in ödemesini istedi. 2013 yılı toplu görüşmelerinde hükümet ve yetkili sendika arasında yapılan toplu görüşmenin daha üçüncü gününde 122,5 TL ye imza atıldığını anımsatan Mutlu, "Bu imza tüm yıl için geçerli olup enflasyon farkı da ödenmeyecektir. Sonuç olarak bir yıl yüzde 6 ya karşılık gelen bir zamdır. 5 aylık enflasyon rakamları yüzde 9,66 yı bulmuştur. Yıllık enflasyon ise çift haneli rakamları geçecektir. Gerçek enflasyon ise yüzde 20 leri bulmuştur. Vatandaş enflasyonu pazarda ve markette yaşamaktadır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Tabip Odası ve Ses'ten Taşeron Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement