Eskişehir Devlet Hastanesi, Hamilelere Cesaret Belgesi Verdi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Devlet Hastanesi, Hamilelere Cesaret Belgesi Verdi

Eskişehir Devlet Hastanesi, Hamilelere Cesaret Belgesi Verdi

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde Gebelik Okulunda eğitim gören kursiyerlere yönelik katılım belgesi ve cesaret belgesi takdim töreni düzenlendi.

10.12.2015 10:46  Güncelleme: 10:50

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde Gebelik Okulu'nda eğitim gören kursiyerlere yönelik "katılım belgesi ve cesaret belgesi takdim töreni" düzenlendi.

Belge takdim törenine, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Fidan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Çetin Avcı, Eskişehir Devlet Hastanesi Yönetici Uzm. Dr. Murat Çilekar, hastane yöneticileri, kadın doğum hekimleri ve doğumhane ebeleri katıldı.

Törende, anne adaylarına "katılım belgesi", normal doğum yapan annelere "cesaret belgesi" takdim edildi.

Normal doğum sayısının sezaryana göre oldukça yüksek olması nedeniyle bakanlıktan takdir kazanan Eskişehir Devlet Hastanesi'ndeki törende konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Fidan, gebeliğin, fiziksel ve psikolojik değişimlerin yaşandığı bir dönem olduğuna dikkat çekti. Fidan, "Gebelerin kendisi ve bebeği ile ilgili endişeleri, doğum ve lohusalık döneminin kaygılı ve sıkıntılı geçmesine neden olmaktadır. Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir. Bu bilinçle hastanemizde 2010 yılından beri devam eden "gebe eğitimleri" daha profesyonel hale getirilmiş, gerekli düzenlemeler yapılarak gebeler eğitim için uygun bir ortam sağlanmış ve eğitim materyalleri sağlanmıştır. Son 6 aydan bu yana yaklaşık 140 anne adayımız bu eğimlerimizden yararlanmıştır. Hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında gebe eğitimlerimiz doğum servisi katındaki "gebe eğitim odasında" devam etmektedir. Gebe eğitimleri ile anne adaylarımız; gebelik ve lohusalık döneminde karşılaşacakları değişimler konusunda bilgi sahibi olmakta, kendilerine, bebeklerine daha iyi bakabilmek için gerekli becerileri kazanmaktadırlar" dedi.

"Aldıkları eğitim içeriğinde yer alan masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları egzersizleri sayesinde anne adaylarımızın edindikleri bilgi ve deneyimler, bebeklerinin doğum kanalındaki yolculuğuna yardımcı olur, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar" diyen Fidan, şöyle devam etti:

"Doğuma hazırlık eğitimi alan anne adaylarımız, doğum süresince verilen kesintisiz profesyonel destek ile doğumun süresinin kısaldığı, sezaryen oranlarının düştüğü, ağrı kesici ve diğer ilaçlara ihtiyacın azaldığı, pozitif doğum hatıraları kazanıldığına inanıyoruz. Gebe okulumuza anne ve baba olmayı planlayanlar, anneye yardımcı olacak kişiler, doğum ve yeni doğan bakımına ilgi duyan herkes okulumuza kayıt yaptırabiliyor. Eğiticilerimiz, yıllarca hastanemizde görev yapan bilgili ve tecrübeli tüm doğumhane ebelerimiz, kadın doğum hekimlerimizden oluşmakta olup, eğitimlere aktif katılmaktadırlar. Eğitim için randevu gerekmemektedir. Eğitimler, açık gruba yönelik, bireysel danışmanlık veya gebenin eşi ile birlikte katılacağı eğitimler şeklinde yapılmaktadır. Muayene, tahlil, NST (nan stres testi) sırası beklerken zamanlarını ayırabilecekleri bir program olup, tüm eğitimleri tamamlayan anne adaylarımıza katılım belgesi normal doğum yapan annelere cesaret belgesi verilmektedir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Devlet Hastanesi, Hamilelere Cesaret Belgesi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement