Eskişehir'de Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı

Eskişehir\'de Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı

Eskişehir’de, Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürlüğü işbirliği ile "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı" kapsamında toplantı düzenlendi.

23.06.2014 16:31

Eskişehir'de, Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürlüğü işbirliği ile "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı" kapsamında toplantı düzenlendi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen programda, Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek tarafından Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçileri ve sağlıkları hakkında basın mensuplarına bilgi verildi. Prof. Dr. Zeynep Şimşek, dünyada hastalıkların önlenmesinden en önemli aracın medya olduğunu söyledi. Dünya nüfusunda 1,5 milyar kişinin tarımda çalıştığını kaydeden Prof. Dr. Şimşek, "Dünyada iş gücünün yarısı tarımda istihdam edilmektedir. Buna karşın tarım nüfusunda 18 yaş altı kişilerin yüzde 18'i eğitimsiz" dedi.

Prof. Dr. Şimşek ayrıca, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu ve her 4 kişiden birinin tarımla istihdam edildiğini dile getirdi.

Kalkınma hedeflerinden söz eden Prof. Dr. Şimşek, "Açlığı ortadan kaldırmak, herkesin temel eğitim almasını sağlamak, dünyada kadının konumunu güçlendirmek, toplumsal cinsiyet eşitliliğini gidermek, çocuk ölümlerini azaltmak, sıtma ve diğer bulaşıcı hastalıkları önlemek, çevresel sürdürülebilirlik ve kalkınmada küresel ortaklıklar kalkınma hedefleri arasındadır" ifadelerini kullandı.

Şimşek, Şanlıurfa'dan Türkiye'nin 48 iline mevsimlik tarım işçisi gittiğini ve işçilerin yaşadıkları ortamda karşılaştıkları sağlık sorunlarını da anlattı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement