Eskişehir'de 7 KCK Şüphelisi Adliye'ye Sevk Edildi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 7 KCK Şüphelisi Adliye'ye Sevk Edildi

Eskişehir\'de 7 KCK Şüphelisi Adliye\'ye Sevk Edildi

Eskişehir'de, KCK-TM üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında BDP İl Başkan Yardımcısı İzzet Altun'un da bulunduğu 7 kişi Adliye'ye sevk edildi

25.05.2011 12:30

Eskişehir'de, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması olarak kabul edilen Kürdistan Demokratik Topluluğu Türkiye Meclisi üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında BDP İl Başkan Yardımcısı İzzet Altun'un da bulunduğu 7 kişi Adliye'ye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün sabaha karşı Eskişehir'de 6 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, KCK-TM'nin gençlik örgütlenmesi Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'nin Eskişehir yapılanmasını oluşturarak örgütsel faaliyet gösterdikleri ve kırsala eleman kazandırdıkları öne sürülen BDP İl Başkan Yardımcısı İzzet Altun (31) ile D. K. (18), A. O. (19), E. Ö. (24), B. B. (27), İ. Z. (23) ve B. E. (25) yakalandı.

Gözaltına alınan 7 kişinin evlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dökümanlar, bir pompalı tüfek, bir kuru sıkı tabanca, 75 santimetre uzunluğunda pala, kama, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın bez posteri, PKK terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, çok sayıda örgütsel kitap, dergi, CD ile KCK-TM'nin sözde anayasa maddelerinin olduğu bir kitap ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından 7 şüpheli, polisin geniş güvenlik önlemleri altında Adliye'ye sevk edildi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 7 KCK Şüphelisi Adliye'ye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement