Eşbaşkanlardan Temizlik Çalışanlarına Moral Desteği - Son Dakika
Yerel

Eşbaşkanlardan Temizlik Çalışanlarına Moral Desteği

Eşbaşkanlardan Temizlik Çalışanlarına Moral Desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı, kentteki temizlik çalışanlarına, temizliğin şehrin aynası olduğunu söyledi.

08.05.2014 17:11

Eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Diyarbakır'ın ana arterlerinde temizlik işinde çalışan işçilere Hamravat Sosyal Tesisleri'nde öğle yemeği verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şahin Elkaan ve Katı Atık Şube Müdürü Mehmet Ata ile Çevre Koruma Şube Müdürü Abdullah Aslan'ın da katıldığı yemeğin ardından işçiler Makine İkmal Kampüsü'ne geçti.

İşçilere Kürtçe hitap eden Eşbaşkan Fırat Anlı, Amed halkı sayesinde başardıklarını belirterek, "Ama şunu da belirtmem lazım ki; değişim şarttır. Değişim gelişmemiz için çok önemlidir" dedi.

Seçimden sonra halka en layık hizmeti götürme çabası içinde olacaklarına dair söz verdiklerini belirten Anlı, "Bu bir bayrak yarışıydı. Arkadaşlarımız 15 yıl içinde epeyce bir mesafe kat ettiler. Şimdi de sıra bizde. Biz de hep birlikte bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Şehircilik, belediyecilik hizmeti halkımız için çok önemlidir. Eğer birlikte, kenetlenip çalışırsak çalışmalarımızın ürününü hep birlikte de görme imkanımız olacaktır" diye konuştu. Hizmetin sadece temizlik ve sulama olmadığını belirten Fırat Anlı, şöyle devam etti:

"Hizmet huzurdur, onurdur. Halkımız bizi gördüğünde kendi emeğinin ürününü görmüş oluyor. Sizi gördüğünde kendi sorumlularını görmüş gibi oluyor. Sizi çalışan gibi değil temsilcileri olarak görüyor. Biz sizi gördüğümüzde seviniyoruz, Amed emekçileri çalışıyor diye, bu dışarıdan gelenler içinde öyledir. Belediyenin imkânları doğrultusunda sizi yalnız bırakmayacağız."

Seçim döneminde de en büyük şikayet konusunun temizlik olduğunu belirten Anlı, "Bu konuda hep birlikte temiz bir kent için el ele verip çalışacağız" diye konuştu.

KIŞANAK: TEMİZLİK BU ŞEHRİN AYNASIDIR

Eşbaşkan Gültan Kışanak da daha geniş bir zamanda temizlik alanında çalışanları dinleyeceklerini belirterek, "Çünkü bu şehrin sokaklarına hakim olan sizsiniz" dedi. "Biz ne kadar dolaşırsak dolaşalım, sizin kadar sokakta değiliz. Nerede ne eksiğimiz var, ne yapılmıyor en iyi siz görüyorsunuz" diyen Kışanak, "Sadece temizlik değil bu kentin kimliğine, tarihine, geçmişine, siyasi misyonuna uygun bir noktaya gelmesi için hep beraber el birliği ile çalışmak zorundayız" dedi. Kente dair çok yoğun duygular beslendiğini ifade eden Kışanak, "Bu şehir sıradan bir şehir değil, bu şehrin hepimizin için özel bir yeri var. O nedenle biz de bu özel yerine uygun güçlü bir çalışmayı ortaya koyacağız" dedi. Kışanak şöyle devam etti:

"Sizin huzurunuzda şunu ifade etmek istiyorum ki biz yönetim olarak, sizlerin, halkımızın, geçici bir süreyle görev verdiği arkadaşlarınız olarak halkımızın çıkarlarını, kentimizin ihtiyaçlarını her şeyin üstünde tutacağız. Bizim için bundan değerli bir şey yok. Halkımızın çıkarları bu kentimizin kimliğine uygun bir kent olarak temizliği, alt yapısı, sosyal politikaları çalışanları, kurumsal yapısıyla tamamına bu gözle bakacağız. Sizlerin de aynı duyguyla aynı yaklaşımla bu çalışmaya sarılacağınızdan eminim. Tabi ki her çalışma ayrı ayrı değerli, ama temizlik bu şehrin aynasıdır. Biz öbür şeylerde ne kadar iyi şeyler yapsak da bu kadar görünmeyebilir, ama bu şehrin temizliği hepimizin aynasıdır. Kimsenin gözünden bunu kaçıramayız herkes görür, herkes tartışır, herkes konuşur, herkes bunun üzerinden siyaset yapar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz."

AMED'İ PIRIL PIRIL YAPACAĞIZ

"Halkımız en temiz şehirde yaşamaya layıktır" diyen Kışanak, halka yönelik olarak da şu mesajı verdi: "Halkımızdan da bunu rica ediyoruz. Onlar da aynı duygu ile yaklaşacaklar; kirletmeyecekler, çöp çıkarma saatlerine dikkat edecekler. Biri yanlış yapıyorsa uyaracaklar, katkı sunacaklar."

Temizlik alanında çalışanlara da Kışanak, "Emeğinizle şehrimizi pırıl pırıl yapmak için elinizden gelen gayreti göstereceksiniz. Biz de her zaman sizinle birlikte olacağız. Sizinle beraber gerekirse sokağa çıkacağız, gerekirse eksikleriniz varsa tamamlayacağız. Varsa sizin söylemek istedikleriniz bunları duyacağız, ama el birliği ile Amed'i, Diyarbakır'ı pırıl pırıl bir başkent yapacağız" şeklinde konuştu.

HAKLARIMIZ VE ÖDEVLERİMİZ VAR

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Kışanak, daha geniş bir zaman olması durumunda "hemşerilik hukuku anlaşması" yapmak istediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz bu şehrin kimliğinin bir parçası mıyız, değil miyiz? Buna karar vereceğiz. Biz bu şehrin hemşerisi olmaya layık mıyız, değil miyiz? Buna karar vereceğiz. Eğer biz bu şehre hemşerilik hukuku ile bir tarihsel bağla bağlanmak istiyorsak haklarımız da var, ödevlerimiz de var. Haklarımız içinde mücadele edeceğiz, ödevlerimizin sorumluluklarını yerine getireceğiz."

İşçilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Kışanak, "Elinize emeğinize sağlık, gerçekten de hepimizin yükünü siz taşıyorsunuz. Hepimizin yaptığı çalışmaların görülen yüzü sizdedir. Sizin yaptığınız çalışmalar hepimiz adına artı ya da eksi yazılacak. Tek tek kişilerin değil ama toplamında bu kentin artılarını, eksilerini ortaya koyacak çalışma sizin çalışmanızdır" şeklinde konuştu. Kışanak daha verimli çalışma için bir takım çalışmalar da yaptıklarını anlattı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eşbaşkanlardan Temizlik Çalışanlarına Moral Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement