Erzincanda Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Erzincanda Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

Erzincanda Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

Erzincan’da Camilere ve Kur’an kurslarına ilgi ve alakanın arttırılması, din görevlilerinin anlatım tekniklerini kavramış, mesleklerini severek ve kendilerine güven duyarak yapmalarına yardımcı olmak amacıyla 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Camiler ve Din görevlileri Haftası’ tüm yurtta olduğu gibi, Erzincan’da da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor.

14.10.2014 08:11

Erzincan'da Camilere ve Kur'an kurslarına ilgi ve alakanın arttırılması, din görevlilerinin anlatım tekniklerini kavramış, mesleklerini severek ve kendilerine güven duyarak yapmalarına yardımcı olmak amacıyla 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 'Camiler ve Din görevlileri Haftası' tüm yurtta olduğu gibi, Erzincan'da da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor. Hafta nedeniyle İl Müftüsü Yavuz Karabayır ve beraberindeki heyet, Vali Süleyman Kahraman'ı makamında ziyarette etti.

Ziyarette konuşan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Camiler ve Din görevlileri Haftası süresince gerçekleştirilecek olan programlar hakkında Vali Süleyman Kahraman'a bilgi verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler Haftası münasebetiyle yürüttüğü faaliyetler kapsamında bu yıl "Cami ve Gençlik" konusunun ele alınacağını ifade eden Yavuz Karabayır, "Hafta boyu yapılacak olan etkinlik ve programlar kapsamında 'Asr-ı Saadet'ten günümüze Camilerimizin icra ettiği fonksiyon ve gençlerimizin camiyle olan ilişkileri' ele alınarak, aile hayatında caminin yeri ve önemi vurgulanacak ve gençlerimizin camilere olan ilgilerinin artırılması sağlanmaya çalışılacaktır. Bu yolla camilerimiz tarih boyunca icra ettiği fonksiyonu yeniden icra edecektir." Dedi.

Din Görevlileri Toplumda Çimento Vazifesi Görmektedir

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Süleyman Kahraman, din görevlilerinin toplumda çimento vazifesi gördüğünü ve birlik beraberlik ruhunun her zaman canlı ve sağlam tutulmasında öncü rol oynadıklarını söyleyerek; "Ülkemizin aydınlık dolu yarınlarının inşasında, İslam dininin samimiyet dini olduğunu içtenlikle benimseyen ve buna uygun davranışlar içinde bulunan, misyonuna sahip çıkarak gelişmeler ışığında vizyonunu oluşturan din görevlilerine önemli görevler düşmektedir."

Camilerle Buluşan Gençlerimiz Kötü Alışkanlıklardan Uzak Olur

"İnsanın en verimli olduğu dönem gençlik çağıdır. Bu nedenle Camiler; özellikle gençlerin milli ve manevi alanlarda faydalanacakları ve sığınacakları en güvenli limanlardır. Camilerimizle buluşan gençliğimiz, burada kardeşlik ve yardımlaşma duygularını, birlik ve beraberlik bilincini, dayanışma ve hoşgörü gibi duyguları yaşayarak öğreneceklerdir. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de de belirtildiği gibi namaz insanı kötülüklerden alıkoyar, dolayısıyla camiyle buluşan gençlerimiz alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan da uzak duracaktır.Camilerimizi gençleştirmek için gençlerimizi camilerimizde daha çok görmek istiyoruz. Bu çerçevede, Camiler ve Din görevlileri Haftasını önemsiyoruz. Camilerimizin; gençlerin, çocukların, kadınların ve toplumdaki herkesin buluşacağı sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincanda Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement