Ereğli'de Yaz Kur'an Kursları Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Yaz Kur'an Kursları Törenle Açıldı

Ereğli\'de Yaz Kur\'an Kursları Törenle Açıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 43 Kur’an Kursu ve 350 camide yaz Kur’an kursları açıldı.

23.06.2014 18:17

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 43 Kur'an Kursu ve 350 camide yaz Kur'an kursları açıldı.

Kdz. Ereğli Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kurslarının açılışı nedeniyle Kadıtarlası Camisinde tören düzenlendi. Tören kurslara katılan bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı.

Törende konuşan Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak bu yıl ilçede 43 Kur'an Kursu ve 350 kadar camide öğrencilere kurslar verileceğini söyledi.

Geleceğin çocuklarla tayin olacağını, devletin önemli mevkilerine de ileri ki yıllarda çocukların geleceğini ifade eden Müftü Albayrak "Bu milletin, bu devletin önemli mevkilerine bugünkü yavrularımız inşallah çıkacaklar, inşallah bu milletin geleceğine inşallah damga vuracaklardır. Böyle bir beklenti içinde böyle bir potansiyeli olan yavrularımızın tabii ki maddi eğitimleri yanında manevi dünyalarında da bir hareket gereklidir. Onların bu dünyanın herc-ü merci içinde, bu dünyanın sıkıntıları içinde, bu dünyada var olan kötülükleri sergileyen insanlara karşı güzellikleri koruyabilecek, bu gençlerimize, yavrularımıza manevi manada da bir besin gerekiyor. Bu besin, velilerimiz vasıtasıyla, çocuklarımızın yönlendirilmesiyle yaz kurslarında adeta zirve yapıyor. Yaz kurslarında bu çocuklarımız hem Kur'an'ı öğreniyor, hem Allah'ın kitabını okumayı öğreniyor, hem de İslami bir kimlik, İslami bir hüviyet kazanmak için çaba sarf ediyor. Geçmiş yıllarda bunun güzel meyvelerini hep beraber gördük. Bu yıl da inşallah beklediğimizin üstünde beklentilerimizin üstünde güzellikleri bu yavrularımız sergileyecekler. Kursa gelirken heyecanla gelecekler, hocalarını özleyecekler. O caminin deruni atmosferini hissetmek üzere heyecanlanarak kurslara gelecekler. Bunda tabii ki velilerimizin çok büyük rolü olacak. Onlar yavrularımızı zamanında kaldıracak, onları motive edecek, hocalarımız da burada yavrularımızla yakından ilgilenerek bir taraftan Allah'ın kelamını öğrenirken, bir taraftan da Kur'ani güzelliklerle çocuklarımızı tanıştırmış olacağız. Geçmiş yıllarda Ereğli ölçeğinde 6-7 bin öğrenci yaz kursuyla tanıştı. İnşallah bu sene bu sayıyı arttırmak istiyoruz. 450 görevlimizle, 400'e yakın Kuran Kursu ve camimizle bu etkinliğimizi devam ettireceğiz. Ramazanın gelişiyle de bu faaliyet daha etkili olacak. İnşallah çocuklarımız hangi mesleği yaparsa yapsın, buradan aldığı manevi güzelliği hayatının bundan sonraki dönemlerinde de güzel şekilde yansıtacaktır" dedi.

Törende kursa gelen öğrencilerden oluşan bir topluluk ilahiler seslendirdi. Öğrencilere burada Kur'an Kursu'nda görecekleri derslere ilişkin kitaplar dağıtılırken, ilk dersi de Ereğli Müftüsü Recai Albayrak verdi. Çeşitli ikramların yapıldığı törene Müftülük Murakıbı Ramazan Duman, Uzunmehmet Mahallesi Muhtarı Seyfettin Yaman, Kadıtarlası Camii İmam Hatibi Remzi Çevik, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Yaz Kur'an Kursları Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement