Ereğli'de Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım Toplanıyor - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım Toplanıyor

Ereğli\'de Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım Toplanıyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi öncülüğünde başlatılan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası çerçevesinde gıda ve giyecek yardımları toplanmaya başlandı.

08.12.2015 15:30

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi öncülüğünde başlatılan Bayır- Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası çerçevesinde gıda ve giyecek yardımları toplanmaya başlandı.

Suriye'de zulüm altında savaşan Bayır-Bucak Türkmenlerine destek amaçlı başlatılan yardım kampanyasında toplanacak olan yardım malzemeleri Ereğli Belediyesi tarafından Suriye'deki Türkmen yetkililere ulaştırılacak.

Ereğli Belediyesinin başlattığı yardım kampanyasına Huzur Derneğinin de katkı verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Ereğli Belediyesi olarak Bayır-Bucak Türkmenleri için başlattığımız yardım kampanyasına hayırsever vatandaşlarımız destek olmaya başladılar. Bu kampanyaya Huzur Derneği de katkı sağlayacak. Toplanan malzemeler ekiplerimiz tarafından Oğuz Ata Tesislerinde muhafaza edilecek ve TIR'larla Suriye'deki Türkmen yetkililere ulaştırılacak" dedi.

Bayır-Bucak Türkmenlerinin zor şartlar altında, kısıtlı imkanlarla mücadeleye devam ettiklerini kaydeden Başkan Özgüven, "Rusya, İran ile Suriye rejiminin bombardımanı altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimize yardım için seferber olduk. Bayır-Bucak'ta Türkmen kardeşlerimize yapılan zulme Ereğli halkı da sessiz kalmayarak 'yalnız değilsiniz' mesajını verecektir. Tüm hemşerilerimizin bu konuda duyarlılık örneği göstereceğine inanıyor, şimdiden kampanyaya gösterecekleri ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bayır-Bucak Türkmenleri için 07 Aralık tarihinde başlatılan kampanyanın 18 Aralık'ta sona ereceğini kaydeden Başkan Özgüven, kampanyaya destek olacak vatandaşlarımız 710 07 07 Alo Belediye hattı, Oğuz Ata Tesisleri ve Zabıta Müdürlüğü ile Huzur Derneğine müracaat edebileceklerini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement