Ereğli Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası Başlatıyor - Son Dakika
Yerel

Ereğli Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası Başlatıyor

Ereğli Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri\'ne Yardım Kampanyası Başlatıyor

Konya’nın ilçe Ereğli Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıyor.

05.12.2015 13:14

Konya'nın ilçe Ereğli Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıyor. 7-18 Aralık tarihleri arasında toplanacak yardımlar Ereğli Belediyesi tarafından Suriye'deki Türkmen yetkililere ulaştırılacak.

Rusya ve Suriye rejiminin bombardımanı altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri'ne Ereğli Belediyesi yardım için seferberliği başlatıyor. 7-18 Aralık tarihleri arasında Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Oğuz Ata Tesislerinde toplanacak olan yardımlar Suriye'deki Türkmen yetkililere teslim edilecek. Ereğli olarak Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilmek üzere başlattığımız kampanyaya hayırsever vatandaşlarımızın, STK'ların kayıtsız kalmayacaklarına inanıyorum. 7-18 Aralık tarihleri arasında Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ve Oğuz Ata Tesisleri'nde toplanacak yardımlar, Belediyemiz tarafından Suriye'deki Türkmen yetkililere teslim edilecektir" dedi.

Özgüven, Bayırbucak Türkmenleri ile aynı ümmetin, aynı milletin evlatları olduklarını söyleyerek, "Türkmen yurdu olan Bayırbucak Türkmen dağında bugün zulüm ve soykırım uygulanıyor. Biz Millet olarak daima mazlumun, mağdurun ve zulme uğrayanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Suriye'de yaşanan iç savaşta en fazla etkilenen zulüm ve soykırıma uğrayan Bayırbucak Türkmenleri'ne başta gıda, giyecek, çocuk bezi ve maması gibi öncelikli ihtiyaçları göndermek için başlattığımız yardım kampanyasına vatandaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan Özgüven 710 07 07 Alo Belediye hattından yardım yapacak vatandaşların irtibata geçebileceklerini de sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası Başlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement