Erdem Sulama Birlikleri ve Fıstık Çamı Üreticisinin Sorunlarını Ankara'ya Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Erdem Sulama Birlikleri ve Fıstık Çamı Üreticisinin Sorunlarını Ankara'ya Taşıdı

Erdem Sulama Birlikleri ve Fıstık Çamı Üreticisinin Sorunlarını Ankara\'ya Taşıdı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Koçarlılı fıstık çamı üreticileri ve yaklaşan yaz sezonu öncesi Sulama Birliklerini'nin sorunlarını Ankara'ya taşıdı.

01.06.2012 10:39

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Koçarlılı fıstık çamı üreticileri ve yaklaşan yaz sezonu öncesi Sulama Birliklerini'nin sorunlarını Ankara'ya taşıdı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yaklaşan yaz sezonu öncesi sulama birlikleri ile Koçarlı Mazon bölgesinde fıstık çamı üretimi yapan üretimi yapan köylüleri sorunlarını Ankara'ya taşıdı. Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ve Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtuluş'la bir araya gelen Mehmet Erdem, sulama birlikleriyle Mazon bölgesinde fıstık çamı ile geçimini sağlayan köylülerin sorunları hakkında görüşmeler yaptı.

Erdem, fıstık çamı üreticilerini sorunlarıyla ilgili olarak 02 Haziran Koçalı'da köy muhtarları ile bir toplantı gerçekleştireceklerini ve bu toplantıda köylülerin sıkıntı ve taleplerinin maya yatıracaklarını belirtti.

Sulama birliklerinin sorunlarıyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bir yazı gönderen Erdem, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Bakanım; 6172 sayılı Sulama Birlikleri yasasındaki değişiklik uygulamada çok ciddi sorunlar oluşturmaktadır. Bu sorunlarla alakalı çiftçilerimizden bizlere yoğun tepkiler gelmektedir. Bu tepkilerin yoğunluğu ve şiddetinin oy kaybına neden olacağı yönünde endişelerimiz vardır.

Özellikle Aydın'da Sulama Birlikleri Başkanlarının genellikle farklı siyasi görüşlerden olması hasabiyle birlikler tüm sorumluluğu hükümetimize yüklemektedirler. Koçarlı Sulama Birliği Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti Koçarlı Eski İlçe Başkanımız olup, konuyla alakalı bir rapor kaleme almıştır. Takdirlerinize arz ederim"

Yazısında sulama birliklerinin sorunlarıyla ilgili örneklerde veren Erdem, "200 dekar arazisi olan bir çiftçi 200 x 19 = 3 bin 800 TL nakit abonelik aidatı ödemek durumunda. 100 dekar arazisi olan ve 300 dekar arazi kiralayacak olan çiftçi, 300 dekar için 5 yıllık kira sözleşmesi ibraz etmek durumunda kalacak ve 300 + 100 = 400 dekar 400 x 19 =7 bin 600 TL nakit abonelik aidatı ödemek durumundadır. Çiftçinin Üyelik aidatı ödemek istememesi durumunda ise su kullanım ücreti yüzde 100 zamlı olacaktır" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdem Sulama Birlikleri ve Fıstık Çamı Üreticisinin Sorunlarını Ankara'ya Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement