Şanlıurfa Engelliler Spor Merkezinde Kayıtlar Başladı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Engelliler Spor Merkezinde Kayıtlar Başladı

Şanlıurfa Engelliler Spor Merkezinde Kayıtlar Başladı

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak faaliyet verecek olan Engelliler İl Spor Merkezinde kayıtlar başladı.

17.06.2014 11:47  Güncelleme: 11:52

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliği ile 19 Şubat 2014 tarihinde imzalanan 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi ile tamamen ücretsiz olarak faaliyet verecek olan Engelliler İl Spor Merkez'inde kayıtların başladığı belirtildi.

Konu ile ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, bu yıl il spor merkezleri bünyesinde ek olarak engelli vatandaşların da program kapsamına alındığını söyledi. Müdür Yıldız, "Bu program bizim için çok önem arz ediyor. Çünkü engelli bir vatandaşımızı dört duvar arasına sıkışmış hayattan bir nebze olsun almak, onların yalnız olmadıklarını hissettirmek, onları biraz olsun mutlu etmek, hayır duaları almak çok güzel bir duygudur" dedi.

Yıldız, Engelli İl Spor Merkezleri programından 05-18 yaş arası engelli çocuk ve gençlerin başvurularının İl Spor Merkezleri faaliyeti içerisinde, 18 yaşın üstündeki engelli vatandaşların başvurusunun ise Spor İl Müdürlüğü tarafından "Engelsiz Spor Merkezi" adı altında değerlendirileceğini sözlerine ekledi..

Yıldız, "Yapılan protokol gereğince engelli vatandaşlara hizmet veren illerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri ile koordineli olarak, engelli vatandaşların spor tesislerinden faydalanması, tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis hizmetlerinin verilmesi sağlanacak. Ayrıca 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi ile engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması ve Paralimpik Oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcuların yetiştirilmesi hedefleniyor" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Engelliler Spor Merkezinde Kayıtlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement