Engelli Yollarına Park Yapanlara Af Yok - Son Dakika
Yerel

Engelli Yollarına Park Yapanlara Af Yok

Engelli Yollarına Park Yapanlara Af Yok

Vali Şahabettin Harput, Bursa'da engellilerin ulaşımını engelleyen sürücülere asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu konuda Emniyet Müdürlüğü'ne kesin talimat verdim."

03.12.2012 14:21

Vali Şahabettin Harput, Bursa'da engellilerin ulaşımını engelleyen sürücülere asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu konuda Emniyet Müdürlüğü'ne kesin talimat verdim. Af yok" dedi.

Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Vali Şahabettin Harput, tarihi vilayet konağında özürlü vatandaşları kabul etti. Programda Vali Harput, Zihinsel ve Ruhsal Engelli Eğitim ve Kültür Derneği (ZEDEM) tarafından düzenlenen at yetiştiriciliği (seyislik) kursu, cam süsleme, el sanatları ve takı tasarım kursu, büro yönetimi meslek eğitimi kursu, web tasarımı kursu, bilgisayar işletmenliği ve internet kullanımı sertifikası kurslarını başarıyla bitiren engelli vatandaşlar sertifikalarını Vali Harput'un elinden aldılar. Harput, özürlü vatandaşların ulaşımını engelleyecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceklerini belirterek, duyarsız sürücülere uyarılarda bulundu. Harput, şöyle devam etti:

"Özürlü vatandaşlarımız için ayrılan park yerlerine zaman zaman normal vatandaşlarında araçlarını park ettiğini görüyoruz. Bu kabul edilemez. Bu vicdansızlıktır. Birinin hakkına tecavüz edilmez. Emniyet Müdürlüğüne kesin talimat verdim. Trafik ekipleri engelli araç parkı olarak gösterilen yerlere herhangi bir vatandaşın araç park ettiğini gördüğü anda acımasızca gereken cezayı uygulayacak" dedi.

VALİ HARPUT'TAN KAMU BİNALARI İÇİN SON UYARI

Torba kanunla bu yıl yürürlüğe girmesi gereken kamu binalarının özürlüye uygun hale getirmesi çalışmasının bir yıl daha ertelendiğini kaydeden Harput, "Biz bunla ilgili komite kuruyoruz. Yapacağımız denetlemelerde eksikliklerini yerine getirmeyen kamu kurumlarına cezai müeyyideyi uygulayacağız. 6 ay kalmışken bunu bir kez daha kamu kurumlarına hatırlatıyorum" şeklinde konuştu.

Bu sene Bursa'da engelliler için 4 okul açtıklarını kaydeden Harput, emeği geçen hayırseverlere minnettar olduklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Yollarına Park Yapanlara Af Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement