Emep Ordu İl Başkanı Poyraz: "Deprem Bölgesinde Mağduriyet Devam Ederken Toplanan Yardımların Tarikat Depolarında Tutulması Suçtur" - Son Dakika
Yerel

Emep Ordu İl Başkanı Poyraz: "Deprem Bölgesinde Mağduriyet Devam Ederken Toplanan Yardımların Tarikat Depolarında Tutulması Suçtur"

Emep Ordu İl Başkanı Poyraz: "Deprem Bölgesinde Mağduriyet Devam Ederken Toplanan Yardımların Tarikat Depolarında Tutulması Suçtur"

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Fatsa’da depremzedeler için Kızılay’a bağışlanan yardımların İsmailağa Cemaati’ne ait bir yurdun deposunda bulunduğu iddiasına ilişkin, “Deprem bölgesinde mağduriyet hâlâ devam ederken Fatsa’da toplanan yardımların bir tarikat depolarında tutulması hem ahlaki hem de hukuksal olarak suçtur. Bu demektir ki yardımlar gönderilmeyecek, cemaat kendisi kullanacak. Az zaman kaldı. Bu keyfiliğin, suçların hesabı da sorulacaktır” dedi.

02.04.2023 14:26  Güncelleme: 14:30

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Fatsa'da depremzedeler için Kızılay'a bağışlanan yardımların İsmailağa Cemaati'ne ait bir yurdun deposunda bulunduğu iddiasına ilişkin, "Deprem bölgesinde mağduriyet hala devam ederken Fatsa'da toplanan yardımların bir tarikat depolarında tutulması hem ahlaki hem de hukuksal olarak suçtur. Bu demektir ki yardımlar gönderilmeyecek, cemaat kendisi kullanacak. Az zaman kaldı. Bu keyfiliğin, suçların hesabı da sorulacaktır" dedi.

EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ordu'nun Fatsa ilçesinde yurttaşların deprem bölgesine gönderilmesi için Kızılay'a bağışladığı yeni kıyafetlerin İsmailağa Cemaati'ne bağlı bir yurdun depolarında bulunmasına ilişkin haberler üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı. Poyraz, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde mağduriyet hala devam ederken Fatsa'da toplanan yardımların bir tarikat depolarında tutulması hem ahlaki hem de hukuksal olarak suçtur. Bu demektir ki yardımlar gönderilmeyecek, cemaat kendisi kullanacak. Habere göre, Kızılay temsilcisi, bu yaşanan durumun normal olduğunu söylemiş. Bu nasıl bir vicdandır ki deprem bölgesinde insanlar mağdurken malzemeler Kızılay'ın değil, bir cemaate bağlı olan Yavuz Sultan Selim Vakfı'na ait yurtlarda tutuluyor ve gönderilmiyor? Bu nasıl normal oluyor? Bu zihniyete göre normal olabilir. Ancak böyle bir suç nedeniyle hesap sorulması da normal. Az zaman kaldı. Bu keyfiliğin, suçların hesabı da sorulacaktır. Kızılay Şube Başkanı, savunma yaparken de batıyor. Başka depo yokmuş, Kızılay'da depo kiralayacak para yokmuş. Devlet kurumları yok mu diye düşünme gereği bile görmemiş. Durumu fırsata çevirmiş. İstense Fatsa'da bir iki değil, onlarca depo bulunur. Binlerce yurttaşın özveriyle yaptığı yardımları yerine ulaştırmamak, iyi niyetten uzak olmak demektir. Depodakiler bir an önce depremzedelere ulaştırılmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Emep Ordu İl Başkanı Poyraz: 'Deprem Bölgesinde Mağduriyet Devam Ederken Toplanan Yardımların Tarikat Depolarında Tutulması Suçtur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement