Elazığ'da Otizmli Çocuklar Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Otizmli Çocuklar Sergi Açtı

Elazığ\'da Otizmli Çocuklar Sergi Açtı

Elazığ’da Otizmli çocuklar tarafından yapılan resimlerle Parkyirmiüç Alışveriş Merkezi’nde sergi açıldı.

02.04.2015 14:23

Elazığ'da Otizmli çocuklar tarafından yapılan resimlerle Parkyirmiüç Alışveriş Merkezi'nde sergi açıldı.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Elazığ Parkyirmiüç Alışveriş Merkezi'nin birinci katında yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, İl Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, otizmli çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen etkinlikte otizmli çocukların yapmış olduğu resimler sergilendi. Otizmli çocuklara yönelik el ve parmak boyaması da yaptırılırken, alış veriş merkezinin oyun ve eğlence alanlarında eğlenmeleri sağlandı.

Doğan her 68 çocuktan birinin otistik olduğunun bilinmekte olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, "Otizmin genetik temelli bir rahatsız olduğu tahmin edilmekle beraber nedeni tam olarak tespit edilememektedir. Otizmde erken tanı ve eğitime yönlendirme hayati önem taşımaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalarda erken tanı konusunu ön planda tutuyoruz. Çünkü çocuğu tanımadan yapılan bir eğitimi teşhis konulmadan yapılan bir ameliyata benzer. Kurumlarımıza farkındalık oluşturmak üzere yaptıkları bu tür etkinliklerden dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Etkinlik sonrası Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, İl Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun otizmli çocukların yapmış olduğu resim sergisini gezdi.

Fırat adlı otizmli bir çocuğun Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk'e okuduğu bir ilahi duygulu anlar yaşattı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Otizmli Çocuklar Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement