Ekonomiye Değer Katanlara Ödül - Son Dakika
Yerel

Ekonomiye Değer Katanlara Ödül

Ekonomiye Değer Katanlara Ödül

Isparta'da 2011 yılında 'Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi' rekortmenlerine ödülleri verildi.

01.03.2012 16:18

Isparta'da 2011 yılında 'Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi' rekortmenlerine ödülleri verildi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve işadamlarının katılımıyla SDÜ Konukevi'nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törende ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Defterdarı Rahmi Turan iş adamlarına teşekkür etti. Turan,

"Vergi her vatandaşın yerine getirmekle mükellef olduğu önemli bir görevdir. Demokratik toplumlarda haklar ve hürriyetler olduğu kadar sorumluluklarda içerir. İnsanlar vergi ödeyerek bu sorumluluklardan birini yerine getirmiş olurlar. Devlet toplanan vergilerle iktisadi ve mali anlamda güçlenmektedir, bu şekilde güçlenen devletler topluma; sağlık, eğitim ve ulaşım gibi ana hizmetler başta olmak üzere değişik alanlarda hizmet sunar.

Isparta vergisini vermeyi benimseyen, vergi vermeyi isteyen, idareyle barışık bir halka sahip, bu açıdan çok memnunuz. 2011 yılında vergi tahakkukumuz yaklaşık 607 milyon lira, tahsilatımız 420 milyon, tahsilat oranımız ortalama yüzde 70 oldu. Bunları sınıflarına göre ayırdığımızda; gelir vergisi tahsilatımız yüzde 82, kurumlar vergisi tahsilatımız yüzde 79, katma değer tahsilatımız yüzde 70, diğer vergi gelirleri yüzde 82, vergi dışı gelirler ise yüzde 32 olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Tahakkukla tahsilat arasındaki oranın güzel olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz ise konuşmasında, "Bu bakımdan mülki idare olarak teşekkür ediyorum. İnşallah vergi ödeme oranı yüksek olan müteşebbislerimiz daha çok kazansın ve daha çok üretsin" dedi. Isparta'nın vergi konusunda üzerine düşeni yaptığını belirten Vali Oğuz, "Ödeme bilinci içerisinde bulunan tüm Ispartalılara teşekkür ederim" diye konuştu.

Kurumlar vergisi dalında

Çıraklar Tekstil Ltd. Şti,

Modül Mermer AŞ ve Aksu Enerji AŞ. Gelir Vergisi dalında ise Şevket Demirel, Ata Basmacı, Erkan Yılmaz ödül almaya hak kazandı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekonomiye Değer Katanlara Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement