Ekonomiye Değer Katanlar Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Ekonomiye Değer Katanlar Ödüllendirildi

Ekonomiye Değer Katanlar Ödüllendirildi

Çanakkale’nin Biga ilçesinde faaliyet gösteren Çanakkale ve Türkiye sanayisinde ve ticaretinde söz sahibi olan 50 firma, Biga’da düzenlenen törenle ödüllendirildi.

28.02.2014 11:14

Çanakkale'nin Biga ilçesinde faaliyet gösteren Çanakkale ve Türkiye sanayisinde ve ticaretinde söz sahibi olan 50 firma, Biga'da düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Biga'da bulunan Köşdere Aktivite Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Doç.Dr. Yusuf Yiğit, Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, Oda ve Borsa başkanları, belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, kamu ve özel sektörün yöneticileri ve temsilcileri, Oda üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Başarılı işletmelerin ödüllendirildiği programın açılışında bir konuşma yapan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, "Burası, tarımsal üretimde kabuğuna kıran, kalıbına sığmayan bir yer. Burası, sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında markalar çıkaran bir yer. Burası, Türkiye'nin Mobilya, Demir Çelik, Madencilik, Enerji gibi sektörlerinin en parlak isimlerine ev sahipliği yapan bir yer. Bir atasözü 'Ön teker nereden giderse, arka teker de oradan gider' der. Önden dev sanayi kuruluşlarının zirveye gittiği bu yolda arkadan da un ve yem sektörü, kümes hayvancılığı gibi birçok sektörde devleşerek geliyor. Böyle bir yerde, Biga ekonomisine, dolayısıyla Çanakkale ve Türkiye ekonomisine değer katanları ödüllendiriyoruz. Çünkü marifetin iltifata tabi olduğunu biliyoruz. Bildiğiniz gibi sıralamalar, 2013 yılı ilk yarısında açıklanan 2012 yılı faaliyetleri nedeniyle oluşturuldu. Bigalı girişimcileri daha çok çalışmaya teşvik etmek, daha fazla kazanmalarını sağlamak için motive etmek gibi bir amacı da var bu törenlerin. Bunu yaygınlaştırmak için ödül alanları çok kısıtlamayarak gelir ve kurumlar vergisinde en fazla vergiyi veren ilk 10 üyemizi ödüllendirmek istedik" dedi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Biga Çanakkale'nin en önemli ilçesidir. Bugün buradaki program yatırımcı ve iş adamlarımızın hak ettikleri ödüllerin verilmesi açısından çok önemlidir. Biga'ya çok değer veriyoruz. Biga hem sanayisi hem hayvancılığı ve süt üretimi hem de üniversitesiyle her geçen gün gücüne güç katıyor. Artık devletin ticari yatırımı gibi bir program yoktur. Bu iş, iş adamlarının ve yatırımcılarındır. Onlar zaten her anlamda ticareti biliyor ve uyguluyor. Tüm ödül alanları kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende ödül alan kuruluş ve isimler şöyle;

Biga'da 2012 yılında yüksek düzeyde kurumlar vergisi ödeyen Biga TSO üyeleri

DOĞTAŞ Doğanlar Mobilya İmalat Enerji Üretim sanayi ve Ticaret A.Ş, Yalçın Tesisat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Mis Yem Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti,

M. Ceyhan İnşaat Nakliyecilik Turizm Ticaret Ltd. Şti, Temizoğulları Hazır Beton İnşaat Nakliyecilik, Turizm, Hayvancılık Tic. ve San. Ltd. Şti, Yalçın Makina Kalıp ve Plastik Sanayi Tic. A.Ş, Petek Akaryakıt İnşaat Gıda Turizm Tic. Ltd. Şti, Eşelekli İnşaat Nakliyecilik, Pazarlama ve Dış Tic. Ltd. Şti, Üçyol Yakıt, Kuyumculuk, Turizm, İnşaat, Kağıtçılık Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Köşdere Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş.

Biga'da 2012 yılında yüksek düzeyde gelir vergisi ödeyen Biga TSO üyeleri Ahmet Sokullu, Necmi Şanlı, Lütfü Uygun - Sarraf, Yüksel Borazan, Zühtü Uygun - Uygun Kuyumculuk, Şeref Akyıl, Melih Akyıl, Erdoğan Yalın - Arkadaş İnşaat, Mehmet Yavuzaslan, Mustafa Dovan.

Biga'dan 2012 yılında ihracat yapan Biga TSO üyeleri, İÇDAŞ Çelik Enerji tersane ve Ulaşım sanayi A.Ş. Biga Şubesi, DOĞTAŞ Doğanlar Mobilya İmalat Enerji Üretim sanayi ve Ticaret A.Ş, OMYA Madencilik Sanayi ve Tic. A.Ş. Biga- Karabiga Şubesi, Royal Foods Gıda Maddeleri İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. Biga Şubesi, Kozat Biga Fine Foods Gıda Tarım Sanayi ve Tic. A.Ş, Biga Maden Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Biga Şubesi, S&B Endüstriyel Mineraller A.Ş. Biga Şubesi, Köşdere Turizm İnşaat Ticaret ve Gıda Sanayi Ltd. Şti, DEMKO Demirci Konservecilik A.Ş. Biga- Gümüşçay İşletmesi, Mesut Yurdakul, Saygılı Demir inşaat Turizm Otomotiv Tarım Ürünleri ithalat İhracat sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Minerpolin Tekstil Ticaret Lti. Şti, Coşkun Aykul- Tunç Makine, Biga Prefabrik Yapı Üretim İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti, Decortie Bilişim Mobilya Reklam Tic. Ltd. Şti.

Biga TSO üyeliğinde 30 yılını dolduran işletmeler, Koyuncular Süt Ürünleri Hayvancılık Yem Deri Konfeksiyon Tic. ve San. Ltd. Şti, Servet Bulut, Dönmezler Demir Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Fahrettin Deniz - Deniz Ticaret Zahireci, Mehmet Tezsevin, İbrahim Bursa - YeşilBursa Pazarı, Zühtü Uygun - Çarşı Kuyumcusu, Erhan Yavuz, S.S. Karabiga Su Ürünleri Kooperatifi, Behçet Çalış, Ahmet Celal Pişirgen, İlhan Bayram, İrfan Basmacı, Rıfat Kargı, SESA Madencilik ve Ticaret Ltd. Şti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekonomiye Değer Katanlar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement