Eğitim Sen Edirne Şube Temsilcisi Demir: "Haklı Taleplerimizin Cevap Bulmaması Halinde Eylemliliğimizi Sürdüreceğiz" - Son Dakika
Yerel

Eğitim Sen Edirne Şube Temsilcisi Demir: "Haklı Taleplerimizin Cevap Bulmaması Halinde Eylemliliğimizi Sürdüreceğiz"

Öğretmenler, 2 Kasım’da bir gün süreyle tüm Türkiye’de iş bırakacak. 13 eğitim sendikası; Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla 2 Kasım’da tüm Türkiye genelinde okula gitmeyerek eylem yapacak. Eğitim Sen Edirne Şube Temsilcisi Özer Demir, "Tüm eğitim sistemi ve dolayısıyla ülkenin geleceği için sıraladığımız bu haklı taleplerin cevap bulmaması halinde eylemliliğimize arttırarak sürdüreceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

31.10.2022 20:01  Güncelleme: 20:11

Öğretmenler, 2 Kasım'da bir gün süreyle tüm Türkiye'de iş bırakacak. 13 eğitim sendikası; Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla 2 Kasım'da tüm Türkiye genelinde okula gitmeyerek eylem yapacak. Eğitim Sen Edirne Şube Temsilcisi Özer Demir, "Tüm eğitim sistemi ve dolayısıyla ülkenin geleceği için sıraladığımız bu haklı taleplerin cevap bulmaması halinde eylemliliğimize arttırarak sürdüreceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

Eğitim Sen Edirne Şube Temsilcisi Özer Demir ile Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Eğitim-İş Edirne İlçe Başkanlığı binasında bugün bir açıklama yaptı. Demir, 2 Kasım'da tüm öğretmenlerin iş bırakacağını duyurdu.

"AYRIŞTIRAN İFADELER KULLANILMASI HUZURSUZLUĞU ARTIRACAK"

Eğim Sen Edirne Şube Temsilcisi Özer Demir, şunları söyledi:

"Bugüne kadar birçok sendika ayrı ayrı eylemlilikler yaptı. Bu eylem 2 Kasım'da 13 sendika bir arada iş bırakma eylemini gerçekleştiriyor. Bu açıdan da önemli. Bu yasa; öğretmenleri birbirlerinden ayrıştıracak, öğretmenler odalarını bölecek, huzursuzluk yaratacağına tüm eğitim çalışanları hem fikir. Hiçbir akılla, mantıkla açıklanabilir bir yasa değil. Tekrar tekrar ifade ettiğimiz gibi 4 arkadaşımız var. 4 ayrı şubeye giriyor. Derslere giriyor. Ama birisine baş öğretmen birisine uzman öğretmen birisine öğretmen birisine sözleşmeli öğretmen gibi maalesef ayrıştıran ifadeler kullanılması huzursuzluğu artıracak.

"SOSYAL DEVLETİN VARLIK GÖSTERMEMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Mülakatın olduğu yerde liyakat olmaz. Kamuda mülakat uygulamasına derhal son verilmeli. Her kadro hak edilerek alınmalıdır. Eğitim anayasal bir hakken bu hakkın ayrılmaz bir parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda, sosyal devletin varlık göstermemesi kabul edilemez. Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır. Bu taleplerimizin yerine getirilmesi için üretimden gelen gücümüzü kullanarak uyarı nitelinde bir eyleme imza atıyoruz. ve iki Kasım'da bir gün süreyle iş bırakıyoruz. Tüm eğitim sistemi ve dolayısıyla ülkenin geleceği için sıraladığımız bu haklı taleplerin cevap bulmaması halinde eylemliliğimize arttırarak sürdüreceğimizi ilan ediyoruz."

"BİZE BU KONUDA DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay da yaptığı açıklamada, şunlara yer verdi:

"Öğretmen ve eğitim çalışanlarının özlük haklarını öğretmenlerin meslek kanuna olan tepkilerini bir kez daha alandan haykıracağız. Şimdiye kadar bu meslek kanunuyla ilgili hem yerellerde hem de Ankara'da birçok defa basın açıklamaları yapıldı. Bakanlık önünde basın açıklaması yapıldı. Anıtkabir'e yürüyüşler yapıldı. Meclis'te soru önergeleri verildi. Bu konuda girişimlerde bulunuldu ama maalesef öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının maalesef taleplerine kulak tıkandı ve ne son çare olarak 'Söz bitti artık eylem zamanı' diyerek bu haklı taleplerimizi iş bırakarak bir kez daha haykıracağız. Bununla ilgili bize destek olmak isteyen tüm sendikaları ayrıca velilerimizi de bize bu konuda destek olmaya davet ediyoruz.

"MAKUL ŞARTLARDA YAŞAYABİLECEK ÜCRETLERİ TALEP EDİYORUZ"

Açlık sınırı 7 bin 468 lira. Öğretmenlerde bu açlık sınırının çok az üstünde. Yaklaşık 9-10 bin lira maaş alıyorlar. Özellikle büyük şehirlerde tek maaşlı çalışan bir öğretmen ev kirasını dahi neredeyse ödeyemeyecek duruma geldi. Bununla ilgili aileler bile eskiden öğrencilikte olduğu ortak ev tutma konumuna gelmiş durumda. Bu tarz haberleri alıyoruz. İnsan onuruna yakışır gerçekten ailesiyle birlikte daha makul şartlarda yaşayabilecek ücretleri talep ediyoruz."

Eğitim Sen Edirne Şube Temsilcisi Demir: "Haklı Taleplerimizin Cevap Bulmaması Halinde Eylemliliğimizi Sürdüreceğiz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eğitim Sen Edirne Şube Temsilcisi Demir: 'Haklı Taleplerimizin Cevap Bulmaması Halinde Eylemliliğimizi Sürdüreceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement