Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Bayraktar: Akran Zorbalığına Karşı Yeterli Sayıda Psikolojik Danışmanın Okullarda İstihdam Edilmesi Gerekiyor - Son Dakika
Yerel

Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Bayraktar: Akran Zorbalığına Karşı Yeterli Sayıda Psikolojik Danışmanın Okullarda İstihdam Edilmesi Gerekiyor

Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı ve psikolojik danışman Yüksel Bayraktar, okullarda giderek artan akran zorbalığına dikkat çekti ve “Özellikle sorunun çözümü için bakanlık ayağında, yeterli sayıda psikolojik danışmanın okullarda istihdam edilmesi gerekiyor” dedi.

06.11.2022 11:35  Güncelleme: 11:40

ZEHRA DEĞİRMENCİ/SİBEL KAHRAMAN

Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı ve psikolojik danışman Yüksel Bayraktar, okullarda giderek artan akran zorbalığına dikkat çekti ve "Özellikle sorunun çözümü için bakanlık ayağında, yeterli sayıda psikolojik danışmanın okullarda istihdam edilmesi gerekiyor" dedi.

Yüksel Bayraktar, okullarda son dönemde artan akran zorbalığını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Bayraktar, küçük yaş gruplarında akran zorbalığının daha fazla olduğunu ve lisede azaldığını, ancak yaş büyüdükçe şiddetin boyutunun arttığını söyledi.

"AİLEDE ŞİDDET GÖREN ÇOCUĞUN ZORBA OLMA İHTİMALİ YÜKSEL"

Zorbalığın ilk nedeninin çocuğun kendi ailesinde de şiddete uğraması olduğunu belirten Bayraktar, diğer nedenleri şöyle açıkladı:

"İkinci nedeni ise çocuğun kontrolsüz olarak yetiştirilmesi ve 'hayır' becerisinin gelişmemesi olarak görüyoruz. Üçüncü nokta ise sosyal medya ve medya ayağı. Dizi ve filmler, Tiktok ve benzeri sosyal mecralarda bu tip davranışlar sürekli paylaşıldığı için artan bir olay var burada."

"YETERLİ SAYIDA PSİKOLOJİK DANIŞMANIN OKULLARDA İSTİHDAM EDİLMESİ GEREKİYOR"

Sorunun çözümleri için atılabilecek adımları anlatan Bayraktar, şunları söyledi:

"Bu sorunun çözümü noktasında ailelerin gönüllü olarak eğitimlere katılması gerekiyor. Nasıl çocuk yetiştirmeleri gerektiği konusunda uzmanlardan yardım alması gerekiyor. Özellikle sorunun çözümü için bakanlık ayağında, yeterli sayıda psikolojik danışmanın okullarda istihdam edilmesi gerekiyor. Bu istihdam sağlandığında da okullardaki psikolojik danışmanların çalışmalara öncülük etmesi gerekiyor."

"ÖZSAYGI BECERİLERİNİ GELİŞTİRME, ÖZGÜVENLERİNİ GELİŞTİRME GİBİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Böyle davranışlara maruz kalan öğrencilerin kendilerine başvurduğu takdirde çözüm üretebildiklerini söyleyen Bayraktar, "Özsaygı becerilerini geliştirme, özgüvenlerini geliştirme gibi çalışmalarımız var. Bu çalışmaların sonucunda çocuk özgüvenini ve özsaygısını kazanıyor ve daha aktif bir şekilde sosyal yaşantının içine giriyor. Burada sosyal becerileri kazandırmak da önemli bir unsur oluyor" dedi.

Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Bayraktar: Akran Zorbalığına Karşı Yeterli Sayıda Psikolojik Danışmanın Okullarda İstihdam Edilmesi Gerekiyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Bayraktar: Akran Zorbalığına Karşı Yeterli Sayıda Psikolojik Danışmanın Okullarda İstihdam Edilmesi Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement