Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Divan Kurulu Toplantısı Soma'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Divan Kurulu Toplantısı Soma'da Gerçekleştirildi

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Divan Kurulu Toplantısı Soma\'da Gerçekleştirildi

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Divan Kurulu Toplantısı’nı maden faciasının yaşandığı Soma ilçesinde gerçekleştirdi.

02.06.2014 17:14

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Divan Kurulu Toplantısı'nı maden faciasının yaşandığı Soma ilçesinde gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen divan kuruluna Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Eğitim Bir-Sen Manisa Şube yönetim kurulu üyeleri Mehmet Akış, İlyas Şen, Halil Kallat, Turan Seloğlu, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Mesut Öner ve Eğitim Bir-Sen İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde maden kazasında hayatını kaybedenler için oluşturulan şehitlik ziyaret edildi. Ziyarette Kuran-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi. Mezarlık ziyaretinin ardından Ege Linyit İşletmeleri Sosyal Tesisine geçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Soma'daki elim faciada hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum, milletimizin başı sağolsun. Yıldönümü olması hasebiyle mavi Marmara şehitlerimize de bir kez daha Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle Filistin'de, Gazze'de ölüm ve kan kusan İsrail'i bir kez daha lanetliyorum. Mavi Marmara ümmetin ak alnı, İsrail'in kabusu olmuş, olmaya da devam edecektir. Öncelikle zor bir süreç yaşadık. Bunun altını çizerek konuşmama başlamak istiyorum. Bu süreç aslında dershane meseleleriyle başladı. Fitil orada ateşlendi ve 17 Aralık ile devam etti. Bir teşkilatın etkinliği, gücü, başarısı ve direnme azmi zor zamanlarda belli olur. Sizler, bu teşkilatın kahramanları, biz varız ringi terk etmiyoruz dediniz. ve her zamankinden daha fazla çalıştınız, çalıştık. Tüm ilçelerimizde eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren, bütün işyerlerinde teşkilatlanan, ülkemizin ve şehrimizin en büyük sendikası olarak tüm Türkiye'nin emek, emekçi hakkı, demokrasi, insan hakları, özgürlükler bağlamında gözü kulağı olan Eğitim-Bir-Sen, 15 Mayıs 2014 itibarıyla Milli Eğitim'de en yakın rakibiyle arasındaki farkı Manisa'da bin 179'a, ülke genelinde 49 bin 297'ye çıkarmıştır" dedi.

Sofuoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde aldığı yetkinin açtığı yoldan ilerleyerek 2011 yılında genel yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen; 2012 yılında aldığı yetkiyi güçlendirirken, 2013 yılında karşısına çıkan her türlü zorluğa rağmen peşinden gelmeye çalışan sendika ile aradaki farkı açmış, 2014 yılında ise bu hususta adeta destan yazmıştır. Temel hak ve özgürlüklerin adresi olan sendika olarak, kadim medeniyetimizin inşasından da sorumluyuz. Emperyalizmin piyonlarının yaptığı operasyonların karşısında duracağız. Ümmeti ve ümmetin geleceğini küresel darbecilerin eline bırakmayacağız. Onların oyunlarını bozacağız. Memur-Sen olarak, ülkemize ve milletimize karşı kurulan komplolara asla boyun eğmeyeceğiz. Eğitim-Bir-Sen milletin, kamu görevlilerinin değerlerini, beklentilerini ve hayallerini bilen sendikadır. Kamu görevlileri Memur-Sen'e, Eğitim-Bir-Sen'e bunun için teveccüh gösteriyor. Bu teveccüh, kamu görevlilerine, eğitim çalışanlarına daha fazla kazandırmak, onları saygın işle ve insan onuruna uygun bir hayatla buluşturmak gayretinin eseridir. Biz, taban aylığa daha fazla zam alma peşindeyken, rakiplerimiz tabanlarına emniyet güçleriyle meydan muharebe talimatı vermeye hazırlanıyordu. Biz, öğretmenlerimizin ek ödeme mağduriyetine son verirken, diğer iki sendika, öğretmenleri kargaşa alanlarına davet etmekle uğraşıyordu. Biz öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarının mali sosyal haklarını yukarı doğru çekme mücadelesi verirken, onlar milletin iradesine çelme takma peşindeydi. 15 Mayıs itibarıyla gerçekleşen üye sayımına göre Kültür Memur-Sen'in de yetkiyi almasıyla on bir hizmet kolunun on birinde de yetkiliyiz. Memur-Sen'in üye sayısı diğer iki konfederasyonunun üye sayısının toplamından fazladır. Eğitim-Bir-Sen olarak, diğer sendikalarla aramızdaki farkı daha da artırıyoruz. Memur-Sen'in Manisa'da 14 bin, Türkiye'de 770 bin üyeye ulaşması, Eğitim-Bir-Sen'in Manisa'da yaklaşık 5 bin, Türkiye'de 280 bin üyeyle zirvede rakipsiz olması bu hizmet ve anlayış farkının sonucudur. Diğer sendikalarla aramızdaki farkı daha da açacağız. Bizimle, bizim medeniyetimizin değerleriyle tanışmayı bekleyenler var. Bu yüzden, ilim, irfan ve kültür konusunda yaşadığımız fetret devrine son vermeliyiz."

SOFUOĞLU TALEPLERİNİ SIRALADI

Sofuoğlu, MEB Kurum İdari Kurulu'nda çözülmesini acilen beklenen taleplerini şöyle sıraladı:

"Akademik personelin ücretlerinin artırılmasını talep ediyoruz. Öğretmenlerin ek göstergesi 3 bin 600'e çıkarılmalıdır. Ek ders birim ücretinin artırılmasını istiyoruz. Nöbet görevine ücret ödenmelidir Kravat takma zorunluluğu kaldırılsın.Öğrencilere yönelik başörtüsü yasağı tamamen kaldırılsın. Karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. 4/C'li personelin kadro müjdesi bekliyoruz. İşçi-memur ayırımının kaldırılmasını istemiyoruz. Çalışanlar altında birleştirilme fikrine sıcak bakmıyoruz."

İl yönetim kurulu üyeleri ve Eğitim Bir-Sen ilçe başkanlarının konuşmalarının ardından ilçe başkanlarına ve yeni görevlerine atandığı için ilçe başkanlığını bırakan üyelere plaket verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Divan Kurulu Toplantısı Soma'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement