Hazırgiyim İhracatçılarında Kızılgüneşler Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Hazırgiyim İhracatçılarında Kızılgüneşler Güven Tazeledi

Hazırgiyim İhracatçılarında Kızılgüneşler Güven Tazeledi

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına Emre Kızılgüneşler tekrar seçildi.

28.04.2014 17:56  Güncelleme: 08:16

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Emre Kızılgüneşler tekrar seçildi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin seçimli olağan genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri'nde yapıldı. EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler tek aday olarak girdiği seçimde güven tazelerken, yönetim kurulu listesinde 2 değişikliğe gitti.

Genel kurul toplantısında konuşan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, 2023 yılında 5 milyar dolar ihracat hedeflediklerini, bu hedefe ulaşmak için önümüzdeki 4 yıl 3 konuya yoğunlaşacaklarını kaydetti. 2023 hedeflerine ulaşmak için tasarım odaklı çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Kızılgüneşler, "Bizlerin artık neyi verirlerse üretirimden, neyi üretirsek satarız konumuna gelmemiz gerekiyor. Tasarımcı istihdam etmemiz gerekiyor, üniversitelerimizde tasarımcılar yetişiyor, elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Tasarım odaklı çalışma sonrasında ihracatını 3-4 kat arttıran firmalarımız var. Bu konuya yoğunlaşmalıyız" diye konuştu.

Niş sektör haline gelen gelinlik, damatlık ve abiye sektörünün Ege Bölgesi ihracatına çok daha fazla katma değer sağlayacağı çalışmalar yapmak üzere önümüzdeki 4 yıl yoğun bir çalışma yürüteceklerinin altını çizen Kızılgüneşler, şöyle devam etti: "Bu sektörün ihracat dünyasına kazandırabileceği çok potansiyel var. Bu konuda biz Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Mimar Kemalettin Moda Derneği, kardeş oda ve derneklerle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu sektörlerin yoğun olduğu Mimar Kemalettin ve Çankaya bölgesinde eğitim çalışmalarını sürdüreceğiz. Teknik altyapının gelişmesi, pazarlamanın gelişimi ile ilgili ne gerekiyorsa yapacağız."

Teknik tekstil konusuna büyük önem verdiklerini, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın hayata geçirmeye hazırlandığı Teknik Tekstil Ar-Ge Merkezi'nin önemli bir ortağı olduklarını ifade eden Kızılgüneşler, 24 ay sonra merkezin açılışını yapacaklarını söyledi. Kızılgüneşler, "Teknik ürünler konusunda bölgemizden yeni oyuncular çıkmasını arzu ediyorum. Nasıl ev tekstilinde Bursa bir marka haline geldiyse, nasıl havlu ve bornozda Denizli marka haline geldiyse bölgemizin de bazı hedefler belirlemesinde fayda var. Ege Bölgesi'nin 5 milyar dolar ihracat hedefine katma değeri yüksek ürünlerle ulaşabiliriz" diyerek sözlerine son verdi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonrasında Emre Kızılgüneşler'in temsilcisi olduğu FARBE TEKSTİL TUR. İNŞ. ENERJİ SAN. VE TİC. A.Ş. firması Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Yönetim Kurulu şu firmalardan oluştu. DEMOTEKS TEKSTİL SAN.VE TİC. LTD.ŞTİ., ÜNİTEKS TEKSTİL GIDA MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. A.Ş., SUN TEKSTİL SAN.VE TİC.A.Ş., MEBA GİYİM SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., FB TEKS.İHR.VE TURZ.SAN.TİC. LTD.ŞTİ., MERGÜ TEKSTİL KONF.SAN.VE TİC. LTD.ŞTİ, SEYFELİ DIŞ TİC.LTD.ŞTİ., FIRATTEKS TEKSTİL SAN.VE TİC. LTD.ŞTİ., BERKEM TEKSTİL SAN.VE DIŞ TİC. LTD.ŞTİ., ERİŞ GİYİM SAN.VE DIŞ TİC.LTD. ŞTİ."

Denetim Kurulu'na ise; "LEMTEKS KUMAŞ KONFEKSİYON TURZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., AKÇAKAYA GİYİM SAN.VE TİC.LTD ŞTİ, YALAZ TEKSTİL SAN.VE TİC.A.Ş." firmaları seçildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hazırgiyim İhracatçılarında Kızılgüneşler Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement