Ege'deki Bitlislilere Jest - Son Dakika
Yerel

Ege'deki Bitlislilere Jest

Ege\'deki Bitlislilere Jest

Ege Bölgesi Adilcevazlılar Eğitim ve Kültür Derneği, bölgedeki Bitlisliler için Adilcevaz tanıtım gezisi düzenledi.

13.08.2014 14:55  Güncelleme: 15:01

Ege Bölgesi Adilcevazlılar Eğitim ve Kültür Derneği (EBAD), bölgedeki Bitlisliler için Adilcevaz tanıtım gezisi düzenledi.

EBAD'ın kiraladığı 2 otobüsle İzmir'den ilçeye gelen 80 kişilik grubu, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve ilçe halkı karşıladı. Duygusal anların yaşandığı karşılamada birbirlerini yıllardır görmeyen Adilcevazlılar hasret giderdi.

Karşılama programında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gürsoy, hemşehrilerini ilçede görmekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Gürsoy, "Siz değerli hemşehrilerimizi her sene sayısı yükselerek aramızda görmek istiyoruz. Birlik ve beraberliğimize vesile olacağına inancımın tam olduğu bu manevi ziyaretlere her zaman destek vereceğiz" dedi.

EBAD Başkanı Şakir Tutçu, gezinin amacının İzmir'deki Bitlislilerle, Adilcevazlıları kaynaştırmak ve Adilcevaz'ı tanıtmak olduğunu belirtti.

Tutçu, geziye sponsor olan Balçova Belediye Başkanı M. Ali Çalkaya'ya da tüm Adilcevazlılar adına teşekkür etti.

Daha sonra gelen misafirleri, ilçe halkı evlerine götürdü. Kafilenin, bir hafta süresince Adilcevaz ve çevresini gezdikten sonra İzmir'e döneceği bildirildi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ege'deki Bitlislilere Jest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement