Edirne Esnafına Müjdeli Haber - Son Dakika
Yerel

Edirne Esnafına Müjdeli Haber

Edirne Esnafına Müjdeli Haber

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne uzun süreden beri borçları olanlara ödeme kolaylığı getirilerek, geçmişe yönelik temerrüt faizleri silinecek.

26.09.2014 15:34

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne uzun süreden beri borçları olanlara ödeme kolaylığı getirilerek, geçmişe yönelik temerrüt faizleri silinecek.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can, gazetecilere yaptığı açıklamada yeni düzenleme ile borcu olan esnafa yönelik yapılandırmaya gidilerek ödeme kolaylığı getirildiğini duyurdu. Yapılandırmanın esnafa kolaylık sağlandığını dile getiren Can, gerek Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'ine (TESKOMB) gerekse kooperatiflere iletilen taleplerin giderek artmasının ödeme kolaylığı sağlanması için bir düzenleme yapılmasını zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Can, "Merkez Birliğimizce yapılan ve kooperatiflerimizce uygulanacak düzenleme ile kooperatif ortağı esnaf ve sanatkarlarımıza temerrüt faizi nedeniyle artan borçlarını ödeyebilme imkanı sağlamakla birlikte aynı zamanda kooperatiflerimizce uzun süreden beri tahsil edilemeyen alacaklarının bir an önce tahsil edilebilmesi ve bu sayede takip oranının da düşürülmesi sağlanmış olacaktır" dedi.

"BAŞVURU İÇİN SON GÜN 31 EKİM"

Bir yıldır süren çalışmaların Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sunulup görüşleri alındıktan sonra 24 Eylül 2014 tarihinde uygulamaya konulduğunu ifade Can, "Bu düzenlemeye göre kooperatifimize ortaklarımızın müracaatları 24 Eylül 2014 tarihinde başlatılıp 31 Ekim 2014 tarihinde sonlandırılacaktır. Kooperatifimizin hakikatten ciddi meblağlar tutan temerrüt faizlerinden vazgeçmeleri esnaf ve sanatkarlarımızın zor günlerde de yanlarında olduğumuzun göstergesidir. Gecikmiş borcu olan ortaklarımızın bu yapılandırma fırsatını kaçırmamaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 31 Ekim 2014'tür. Detaylı bilgi için ortaklarımızı kooperatifimize bekliyor, bol kazançlı günler diliyorum" ifadelerine yer verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Esnafına Müjdeli Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement