Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Kırkpınar, Yağlı Güreşin Nirvanası, Olimpiyatıdır" - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Kırkpınar, Yağlı Güreşin Nirvanası, Olimpiyatıdır"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Kırkpınar, Yağlı Güreşin Nirvanası, Olimpiyatıdır"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar’ın yağlı güreşlerin olimpiyatı olduğunu söyledi.

09.06.2016 10:25

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar'ın yağlı güreşlerin olimpiyatı olduğunu söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir, Türkiye Güreş Federasyonu Bölge Sorumlusu Sait Temiz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile bir araya geldi.

Edirne Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18-24 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenecek 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalini önceki yıllara göre daha ileriye taşımaya, tarihinden gelen doğal yapısına dokunmadan geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

2016 yılının Ocak ayında Kırkpınar'ın dünü, bugünü ve geleceğini konuşmak için Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bütün paydaşları ile bir araya geldiklerine değinen Gürkan, "Düzenlediğimiz toplantıya 655. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, 1991-1992-1993 yıllarının Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu, önceki dönem belediye başkanları, cazgırlar, hakemler, güreş ağaları, akademisyenler ve Edirne halkı katıldı" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir, Türkiye Güreş Federasyonu Bölge Sorumlusu Sait Temiz ile 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'ni değerlendirdiklerini anlatan Gürkan, "Bu sene güreşlerin yapıldığı çayırda radikal kararlar aldık. Büyük bir risk alarak, bozulmuş olan çayırı tamamen kazdık ve alanı peyzaj çimi ile değil özel bir çim ile yeniden düzenledik. Bu sene daha sağlam bir çim sahada zevkli güreşler seyredeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Eylül ayında Edirne'de tüm paydaşların katılımı ile Kırkpınar Çalıştayı düzenleyeceklerini ifade eden Gürkan, "Kırkpınar daha seçkin bir güreş organizasyonu olmalıdır. Kırkpınar, yağlı güreşin olimpiyatı, nirvanasıdır. Bu nedenle yağlı güreşin tartışılacağı tek yer de Edirne'dir. Gerçekleştireceğimiz çalıştayla Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin görselini daha ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda seyirciye görseli bol ve heyecan veren bir Kırkpınar sunacağız" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz da yapılan görüşmenin Kırkpınar için olumlu sonuçlar getireceğini belirterek, Edirne Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını, Kırkpınar sahasında yapılan düzenlemeyi çok beğendiklerini söyledi. Yılmaz, 655. Kırkpınar Güreşleri'ne 57 başpehlivanın katılacağının da netleştiğini söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: 'Kırkpınar, Yağlı Güreşin Nirvanası, Olimpiyatıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement