E-Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor - Son Dakika
Yerel

E-Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

E-Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

Elektronik atıklar, geri dönüşüm sayesinde ekonomiye tekrar kazandırılıyor.

15.04.2012 10:06

Elektronik atıklar, geri dönüşüm sayesinde ekonomiye tekrar kazandırılıyor. Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü son 3 yılda 25 ton elektronik atık topladı.

Exıtcom Genel Müdürü Murat Ilgar ve Recycling Dergisi Editörü Muharrem Aydın, "Türkiye 'de En Çevreci Belediye" unvanını alan Osmangazi Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde görmek için Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünü ziyaret etti. Toplanan e-atıkları gören Muharrem Aydın, şaşkınlığını gizleyemedi. Temizlik İşleri Müdürü Memiş Memiş, temiz bir çevrede yaşamanın herkesin hakkı olduğunu ifade ederek, "Bu hakka da sahip çıkmak ise belediyelerin görevi. Bursa'da bu görevi genel çevre ve halk sağlığını korumak için kirlenmeyi önlemek ilkesinin peşinde yüksek sorumluluk bilinciyle yürütüyoruz. Atıkları kaynağında topluyor, geri kazanım sürecine dahil ederek, düzenli bertaraf edilmesi için çalışıyoruz. Bu çalışmaları titizlikle denetliyoruz" dedi.

TOPLANAN 1 TON KARTON 17 AĞACI KURTARIYOR

1 ton kağıt kartonun geri dönüşüme kazandırılmasının 17 ağacı kesilmekten kurtardığını kaydeden Memiş, "1 cam şişe 4 bin yıl, plastik bin yıl, bir teneke kutu 10-100 yıl, bir sigara filtresi 2 yıl süre ile doğada yok olmuyor. Halkla el ele veren yönetim anlayışımızla e-atıkları geri dönüştürüp ekonomiye yeniden kazandırıyoruz. Son üç yılda 285 okulda 57 bin öğrenciye ulaştık.16,5 ton atık pil, 131,5 ton bitkisel atık yağ, 25 ton elektronik atık topladık. Bu bir rekor" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel E-Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement