Dünya Pi Günü'ne Özel Etkinlik - Son Dakika
Yerel

Dünya Pi Günü'ne Özel Etkinlik

Dünya Pi Günü\'ne Özel Etkinlik

Muğla Milas’ta Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi matematik zümresi öğretmenleri, 14 Mart Dünya Pi Günü dolayısıyla öğrencilerin katılımı ile renkli bir etkinlik düzenledi.

15.03.2017 12:37

Muğla Milas'ta Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi matematik zümresi öğretmenleri, 14 Mart Dünya Pi Günü dolayısıyla öğrencilerin katılımı ile renkli bir etkinlik düzenledi.

14 Mart Dünya Pi Günü, Milas Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi'nde düzenlenen renkli bir etkinlikle kutlandı. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aytaç Arslan, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürleri; Akın Coşkun ve Coşkun Demir'in katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Aktaş, "Okulumuz zümre öğretmenlerinin organize ettiği Dünya Pi Günü etkinliğine hoş geldiniz. Çemberin çevresinin çapına bölünmesi ile ortaya çıkan, 3,141592 şeklinde başlayıp devam eden 'Pi' sayısı Amerikan tarih formatına göre ilk üç hanesi ele alındığında 3. ayın 14'ü yani 14 Mart olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte bu tarih ülkemizde ve dünyada Dünya Pi Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de bu günün önemine binaen öğrencilerimize matematiği sevdirmek, öğrencilerin dikkatini bu yöne çekmek, güzel ve eğlenceli vakit geçirmek adına bir takım etkinlikler düzenledik. Bizleri yalnız bırakmayıp onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ederim." diye konuştu.

Konuşmanın ardından sahneye gelen öğrenciler, 224 basamaklı Pi sayısını ezbere okudu ve matematik problemlerini çözmeye çalıştı. Pi sayısını konu alan esprili şiirlerin de okunduğu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Sahneye çıkarak yarışan ve şiir okuyan öğrenciler, protokol üyelerinden ve salondakilerden alkış topladı. Etkinliğin sonunda yarışmada dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Pi Günü'ne Özel Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement