Dünya Otizm Farkındalık Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde tören düzenledi.

02.04.2014 12:22

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde tören gerçekleştirildi.

Valilik önünde düzenlenen törende konuşan Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Melahat Köse, sadece 2 Nisan'da değil, otistik bireylerin her zaman farkında olunması gerektiğini ifade etti.

Kendisinin de otistik bir çocuğu olduğunu belirten Köse, "Benim de çocuğum otistik, bundan hiç gocunmuyorum, ben bütün otistik çocukların annesiyim" dedi.

Köse, kurdukları dernekle otizmli çocuklu ailelerin bilinçlendirilmesi amaçladıkların, otistik teşhisi konulmuş çocukların bir an önce rehabitilasyon ve eğitimlerinin başlaması için gayret gösterdiklerini anlattı.

Törende daha sonra otistik çocuk sahibi anneler, çocukları için yazdıkları şiirleri okudu. Daha sonra Vali Vahdettin Özkan, dernek üyelerini makamında kabul etti.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ile davetliler katıldı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Otizm Farkındalık Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement