Dünya Bankası Vatandaş Karnesi'ni Örnek Proje Seçti - Son Dakika
Yerel

Dünya Bankası Vatandaş Karnesi'ni Örnek Proje Seçti

Dünya Bankası Vatandaş Karnesi\'ni Örnek Proje Seçti

Manisa Belediyesi'nin Dünya Bankası kredisiyle hayata geçirdiği, Vatandaş Karnesi Projesi, Dünya Bankası tarafından örnek proje seçildi.

05.04.2012 18:04

Manisa Belediyesi'nin Dünya Bankası kredisiyle hayata geçirdiği, Vatandaş Karnesi Projesi, Dünya Bankası tarafından örnek proje seçildi.

Manisa'ya Washington'dan gelen Dünya Bankası Tanıtım Yetkilisi Alison Schafer ve Dış İlişkiler Koordinatörü Tunya Celasin Aydınalp, Manisa Belediyesi'nin hazırladığı Vatandaş Karnesi Projesi'nin ayrıntılarını inceledi. Manisa Belediyesi'nde tanıtım filmi çeken ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ile röportaj yapan Dünya Bankası yetkilileri projenin ayrıntıları hakkında bilgi aldı. Proje ile birlikte yaptıkları hizmetlerin halka yansımalarını gördüklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Vatandaş Karnesi ile eksiklikleri de görme fırsatı yakaladıklarını ifade etti. Halkın yapılan hizmetlere bir anlamda puan verdiğinin altını çizen Ustamehmetoğlu, bu çerçevede halkın isteklerine göre hareket ettiklerini söyledi.

MANİSA BELEDİYESİ AMERİKA'YA ÖRNEK OLACAK

Manisa'ya gelme nedenlerinin Vatandaş Karnesi Projesi'nin başarısı olduğunu ifade eden Dünya Bankası Yapımcısı Alison Schafer, Amerika'da birçok şehrin bu proje üzerinde çalıştığını söyledi. Manisa'nın bir anlamda Amerika'da ki şehirlere Vatandaş Karnesi Projesi ile örnek olduğunu ifade eden Schafer, "Projenin ayrıntılarını inceleyerek Dünya'ya tanıtmak istedik. Ayrıca tarihi geçmişe sahip olan Manisa'nın güzelliklerini de görme fırsatı yakaladık" dedi.

Dünya'nın dört bir yanında başarıyla uygulanan projelerin başarı öykülerini kısa filmlerle tanıttıklarını dile getiren Dünya Bankası Dış İlişkiler Koordinatörü Tunya Celasin Aydınalp ise, "Manisa'da da Vatandaş Karnesi Projesi'nin başarılı sonuçlar doğurduğunu gördük ve bunu yerinde görmek istedik. Sizin başarınızı ülkenin kalkınma hedeflerine olan katkısını tanıtmak istedik" diye konuştu.

ÇÖZÜM MERKEZİ'NE ÖVGÜ

Dünya Bankası Tanıtım Yetkilisi Schafer, Manisa Belediyesi Çözüm Merkezi'nden de övgüyle bahsetti. Vatandaşların sorunlarını çözmek konusunda birimlerle vatandaş arasındaki koordinasyonun sağlanması noktasında Çözüm Merkezi'nin önemli bir rol üstlendiğini belirten Schafer, Çözüm Merkezi'nde incelemelerde bulundu, Basın Danışmanı Ertan Korkmaz'dan merkez hakkında bilgi aldı. Vatandaş Karnesi'nin oluşturulması aşamasında Çözüm Merkezi verilerinden de yararlanıldığını belirten Schafer, katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Vatandaş Karnesi'nde halkın en çok beğendiği hizmetler arasında yer alan Manisa Belediyesi Cenaze Hizmetleri'ni de inceleyen Dünya Bankası yetkilileri konu ile ilgili olarak Sağlık İşleri Müdürü Ekrem Akkaya'dan bilgi aldı. Herhangi bir vatandaşın cenazesi olduğu gün acısını yaşadığını ve cenaze işlemleri ile uğraşamadığını dile getiren Akkaya, "Biz bu noktada neler yapabilirizin araştırmasını yaptık. Bu çerçevede cenazeyi nerede olursa olsun belediyemize ait araçlarla alarak, yıkanmasına ve defnedilmesine kadar bütün hizmetleri sunmaya başladık. Buda halkımızın beğenisini almış. Bizde bundan çok mutlu olduk" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Bankası Vatandaş Karnesi'ni Örnek Proje Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement