Dünya Als Hastalığı Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Als Hastalığı Günü

Dünya Als Hastalığı Günü

Kamu Hastaneleri Birliği Samsun İl Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, 21 Haziran ALS Hastalığı Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

20.06.2013 15:51

Kamu Hastaneleri Birliği Samsun İl Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, 21 Haziran ALS Hastalığı Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aydın, mesajında ALS hastalığının beyindeki sinir hücrelerinin kaybıyla kasların işlevsiz kalmasına yol açan bir hastalık olduğunu belirtti.

Hastalığın kas hareketlerine engel olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Hastalığın belirtileri başlangıçta çok hafif olduğundan çoğu kez fark edilmeyebilir. Hastalık özellikle kol ve bacaklarda olmak üzere kas güçsüzlüğü ile başlar. Daha sonra konuşma, çiğneme ve nefes almayı etkiler. Başlangıç evresi her hastada aynı olmaz. Bazı hastalar halının saçaklarına takılmaya, tökezlemeye başlar, bazı hasta da eşyaları kaldırmakta zorlanır, bazısı da konuşurken kelimeleri yuvarladığını fark eder. Hastalıkta genel olarak duyular, idrar ve barsak işlevleri etkilenmez, kalp kası zarar görmez, hastanın zihinsel yetenekleri normaldir. ALS Hastalığı solunum kaslarındaki zafiyete bağlı olarak solunum yetmezliğine neden olur. Mekanik solunum sağlandığı ve ortaya çıkan diğer problemler giderildiği sürece ALS Hastalığı ölümcül bir hastalık değildir. Hastalığın tedavisi hastalık belirtilerine yönelik olarak yapılmaktadır. İstenmeyen etkilerin önlenmesi, hastanın rahatlatılması ve mümkün olduğu kadar normal yaşamını sürdürmesi amaçlanmaktadır." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Als Hastalığı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement