Dündar, Parlamenterler Birliğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Dündar, Parlamenterler Birliğini Ziyaret Etti

Dündar, Parlamenterler Birliğini Ziyaret Etti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kendisinin de üyesi olduğu Türk Parlamenterler Birliği Bursa Şubesini ziyaret etti.

29.12.2012 10:39  Güncelleme: 10:48

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kendisinin de üyesi olduğu Türk Parlamenterler Birliği Bursa Şubesini ziyaret etti.

Başkanlığını 22. dönem AK Parti Bursa Milletvekili Niyazi Pakyürek'in yaptığı TPB Bursa Şubesini ziyaretinde, Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Dündar, kendisinin de yönetiminde yer aldığı Türk Parlamenter Birliği Bursa Şubesi'nin, önümüzdeki yıldan itibaren Bursa ve Türkiye siyasetinde çok daha etkin rol alacağını söyledi. Türk Parlamenterler Birliği Bursa Şube Başkanı Niyazi Pakyürek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. TPB Bursa Şubesi'nin yeniden yapılandığını ve önümüzdeki yıldan itibaren, gerek Bursa, gerek Türkiye siyasetinde daha aktif rol almaya hazırlandığını ifade eden Pakyürek, "1996 yılında kurulan Türk Parlamenterler Birliği Bursa Şubesi, bu gün 80 üyesi olan kamu yararına bir dernek" dedi.

Ağustos ayındaki seçimlerin ardından yönetim kurulunun belirlenip, yapılanma sürecini tamamladıklarını ifade eden Niyazi Pakyürek, bundan sonra gerek Bursa, gerekse Türkiye siyasetinden çok daha aktif rol almaya hazırlandıklarını söyledi. Pakyürek, "Mevcut milletvekillerinin tamamı doğal üyemizdir. Biz bu arkadaşları zaman zaman bir araya getirip, gerek yerel siyaset, gerek genel siyaset konusunda bir fikir alış verinde bulunmayı düşünüyoruz. Bunları da kamuoyuna basın aracıyla duyuracağız" dedi.

Kapılarını herkese açık olduğunu, farklı siyasi görüşten parlamenterin bu çatı altında bir araya geldiğini belirten Pakyürek, Parlamenterler Birliği Bursa Şubesinin yapı olarak da kamu yararına bir dernek statüsünde olduğunu söyledi. Çalışmalarının da kamu yararına olma zorunluluğu taşıdığını ifade eden Pakyürek, "Varlık nedenimiz de bu. Bizim yapacağımız, tecrübeli arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak. Bir anlamda Ombusmanlık yapmak. Her şeyin resmi olması gerekmiyor. Bursa gibi bir kentte, gerek belediye başkanları, gerekse kamu kurum ve kuruluşları ve STK'ların görüşlerinden istifade edilir. Onların bizden faydalanmak istediği konular varsa bunlar paylaşılır. Bursa'nın daha iyi yaşanabilir bir kent olması için çalışılır. Düzenli olarak önümüzdeki yıldan itibaren ayda bir basın toplantısı, bir konu, bir konuk adı altında toplantılar, sunumlar yapmayı düşünüyoruz. Her alanda kamuoyunu bilgilendireceğiz. Aksaklık, eksiklik, yanlışlık ne görürsek, ilgili birimler ve kamuoyuyla paylaşacağız. Hedefimiz, daha yaşanabilir bir Türkiye, daha yaşanabilir bir Bursa" dedi.

(YS)

29.12.2012 10: 01: 27

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dündar, Parlamenterler Birliğini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement