Dtso'dan, Kobi'lere 'Nefes Kredisi' - Son Dakika
Yerel

Dtso'dan, Kobi'lere 'Nefes Kredisi'

Dtso\'dan, Kobi\'lere \'Nefes Kredisi\'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile “TOBB Nefes Kredisi” adı altında protokol imzaladıklarını belirterek, bu kredi ile üyelere katkı sağlanacağını düşündüklerini belirtti.

13.12.2016 17:16

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile "TOBB Nefes Kredisi" adı altında protokol imzaladıklarını belirterek, bu kredi ile üyelere katkı sağlanacağını düşündüklerini belirtti.

DTSO, KOBİ'lerin finansmana erişimde yaşadıkları sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faiz oranları göz önünde bulundurarak, kent ekonomisinde önemli yer tutan bu sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, "TOBB Nefes Kredisi" adı altında Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile protokol imzaladı. Bu kapsamda DTSO, üyelerinin finansman sorunlarını gidermelerine yardımcı olmak amacıyla 1 milyon TL'lik katkı sağladı. DTSO üyelerinin, TOBB'un da 10 milyon TL desteği ve bankaların kredi havuzu ile birlikte toplamda 20 milyon TL'lik destekten yararlanabileceği belirtildi.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini, Diyarbakır'ın da bu süreçten çok yoğun bir şekilde etkilendiğini belirterek, özellikle finansa erişimi kısmen de olsa kolaylaştırma adına bu kredinin üyelere katkı sağlayacağını düşündüklerini dile getirdi. Sayar, "Bu kapsamda üyelerimiz Ziraat Bankası ve Denizbank'ın tüm şubeleri üzerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecektir" dedi.

Azami 100 bin TL olacak şekilde üyelerin krediden yararlanabileceğini belirten Ahmet Sayar, kredi başvurusu yapmak isteyenlerin DTSO'dan faaliyet belgesi alarak ilgili bankalara gidebileceklerini anlattı. Kredi teminatının yüzde 85 oranında Kredi Garanti Fonu(KGF) kefaletiyle karşılanacağını belirten Sayar, kredi brüt faiz oranının aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9,90 olduğunu dile getirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dtso'dan, Kobi'lere 'Nefes Kredisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement