Dtso'dan İstihdam Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Dtso'dan İstihdam Seferberliği

Dtso\'dan İstihdam Seferberliği

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, işsizlikle mücadelede kamu ve özel sektörün işbirliğinin çok önemli olduğunu, kent olarak istihdam hedeflerinin 10 bin olduğunu söyledi.

18.03.2017 12:21

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, işsizlikle mücadelede kamu ve özel sektörün işbirliğinin çok önemli olduğunu, kent olarak istihdam hedeflerinin 10 bin olduğunu söyledi.

DTSO Başkanı Sayar, istihdam seferberliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'ın en büyük sorunlarından birinin işsizlik sorunu olduğunu belirten Sayar, gerek istihdam oranı, işsizlik oranı gerekse de işe katılım oranı ile ülke ortalamasının oldukça gerisinde olduklarını ifade etti. Göçün temel sebebinin işsizlik olduğunu aktaran Sayar, "22 olan ortanca yaş ortalaması ile genç nüfusumuzun önemli bir avantaj olmasının yanında, aynı zamanda iş olanakları oluşturmamızın ne kadar elzem olduğunu görebilmekteyiz. Bu sorunla mücadele etmek için kamu özel sektör işbirliği çok önemlidir. İstihdam seferberliğinde kent olarak hedefimiz 10 bin istihdamdır. Bu çerçevede odamız bünyesinde İş-Kur hizmet birimi oluşturduk. Ek istihdamda İşverenin maliyet yükünü azaltacak istihdamı teşvik eden avantajlı destekler var. 1 Şubat ile aralık 2017 tarihleri arasında istihdam edilen her çalışanın vergileri İş-Kur tarafından karşılanmaktadır. Özellikle mevsimsel dönem itibari ile çalışmaya başlanan İnşaat gibi hizmet sektöründe faaliyet yürüten firmaların bu avantajlardan faydalanması hem maliyetlerini önemli oranda azaltacak hem de istihdama katkıları olacaktır. İstihdamı teşvik eden diğer bir avantaj da iş başı eğitimi programıdır. Bundan da İşletmeler çalışanı işbaşında görme fırsatı, gelişime açık personel seçme; çalışanların da mesleki bilgilerini uygulama fırsatını ve işletmeyi daha yakından tanıma fırsatı bulabilmektedir. Eğitim süresi boyunca da kursiyerler işverene maliyet açısından yük olmadan 3 ay boyunca harcırah ve SGK'ları İş-Kur tarafından karşılanmaktadır" dedi.

İstihdama katkı sağlamak için bu avantajları fırsat buldukları her ortamda anlattıklarını kaydeden Sayar, "Çalışmalarımız devam edecektir. Programlar ile ilgili bilgi almak isteyen üyelerimiz kurumumuz ile irtibat kurabilirler. Gençlerimize istihdam oluşturmak, ekonomik sebeplerle yaşanan göçü azaltmak için orta vadede özellikle üretime dönük projelerin de hızlı bir şekilde faaliyete geçmesi için oda olarak, sorumluluğumuzun gereği olarak üzerimize düşen görevi Kurumlar ile işbirliği içerisinde gösterme çabası içerisinde olmaya devam edeceğiz. Tekstil kent, cazibe merkezleri, ek OSB alanları projeleri ile önümüzde ki süreçte üretim alanında istihdam açısından önemli mesafeler alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dtso'dan İstihdam Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement