Dpü'de Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Dpü'de Mezuniyet Sevinci

Dpü\'de Mezuniyet Sevinci

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2013-2014 eğitim öğretim yılında 8 bin 809 öğrenci mezun oldu.

30.05.2014 20:51

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2013-2014 eğitim öğretim yılında 8 bin 809 öğrenci mezun oldu. Öğrenciler mezuniyet sevincini aileleri, arkadaşları ve hocalarıyla doyasıya yaşadılar. Binlerce öğrenci ailesi, çocuklarının mezuniyet sevincine ortak olurken, mezun olan öğrencilerin okulundan ve arkadaşlarından ayrılmalarından duydukları burukluk, hüzün de yüzlerinden okunuyordu.

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesinde gerçekleştirilen, Soma Maden kazasında hayatlarını kaybeden madencilerin de unutulmadığı 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında iyi bir insan olmanın önemine işaret ederek şunları söyledi: "Mutluluğumuzu paylaşmak üzere aramızda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünün kahramanları bugün üniversitemizden mezun olan sevgili gençlerimizdir. Ancak benim asıl kahramanlarım onları bugünlere getiren anne ve babalardır. Törenler, bir mutluluğu bir sevincini paylaşmak kadar, bir düşünme, durum değerlendirmesi fırsatı sunduğu için de çok büyük öneme sahiptir. Dört yıl önce, gençlik hayalleri kurarak bu kutsal yuvaya gelmiştiniz. Anneniz, babanız ne kadar zengin öğütlerde bulunmuşlardı: Sizlere çok çalışmalıydınız, arkadaşlarınızla iyi geçinmeliydiniz, dışarılarda boş zaman geçirmemeliydiniz. İyi bir mesleğe, iyi bir gelire sahip olmalıydınız. Umarım o gün söylenen sözler yerini bulmuştur. Bugün, burada hayatın engin okyanuslarına bırakıyoruz sizleri. Becerileriniz, burada kazandığınız bilgiler, iyimserliğiniz, dostlarınıza ve dostluklara verdiğiniz değer hayat başarınızın oluşmasında çok etkili olacak.Bilgili olmanın, başarılı olmakta çok gerekli olduğunu biliyoruz. Ama iyi bir insan olmanın şartlarına sahip olmak, iyilik ve güzellikle anılmanın en az bilgi kadar gerekli bir sermaye olduğunu da unutmamalıyız."

Mezun öğrenciler adına konuşan Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencisi Halime Aydın, "Bizim için eğitim hayatımızın en önemli basamağı Dumlupınar Üniversitesi olmuştur. Çünkü seçtiğimiz meslekte başarılı olmanın anahtarı bizlere burada verilmiştir. Bu anlamda üniversitemiz, çağdaş teknolojileri kullanabilen, üretim, uygulama ve yönetim alanlarında tüm ihtiyaçları karşılayabilecek donanıma sahip, uluslararası iş dünyasında çalışabilecek donanımla hayata atılmamızı sağlamıştır" diye konuştu.

Mezuniyet coşkusunun tören öncesi başladığı Dumlupınar Üniversitesi'nde, 8 bin dolayında öğrenci ve ailesinin doldurduğu alanda başlayan mezuniyet töreninde öğrenciler 10'dan geri sayarak hep birlikte keplerini fırlattılar, müzik eşliğinde mezuniyet coşkusuna coşku kattılar.

Türkiye'nin değişik illerinden çocuklarının mezuniyet sevincini paylaşmak için gelen öğrenci aileleri, Evliya Çelebi Yerleşkesinde mezun olan çocuklarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dpü'de Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement