DP Simav'dan Görkemli Kongre - Son Dakika
Yerel

DP Simav'dan Görkemli Kongre

DP Simav\'dan Görkemli Kongre

Kütahya'nın Simav Demokrat Parti İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı galerici Şaban Örs oldu.

18.11.2013 15:56  Güncelleme: 16:34

Kütahya'nın Simav Demokrat Parti (DP) İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı galerici Şaban Örs (45) oldu. Şaban Örs'ün DP Simav İlçe Başkanlığına seçildiği Belediye Yeni Düğün Salonundaki Olağan Kongreye DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Simav'a gelişi ve kongre salonunda yaptığı konuşmalar damgasını vurdu.

Genç Genel Başkanlarını Eynal Kaplıcalarında karşılayan Simav DP'liler daha sonra yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde hep beraber kongrenin gerçekleştiği Belediye Yeni Düğün Salonuna geldi. Salonda hazır bulunan partililer genel başkanları Gültekin Uysal lehine tezahüratta bulundu.

Kongrede Simav'da iki dönem ilçe başkanlığı yapan Mehmet Yörük aday olmadı. Şaban Örs seçimlere tek listeyle katıldı.150 delegenin oylarının tamamını alan Şaban Örs DP Simav ilçe teşkilatının yeni başkanı oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ve Divan Başkanlığını DP Kütahya İl Başkanı Ahmet Levent Eşiyok'un yaptığı kongrede sırasıyla DP Simav eski ilçe başkanı Mehmet Yörük, Simav'ın DP'li Belediye Başkanı Kasım Karahan ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal birer konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan konuşmasında 4,5 yıllık görev sürecinde yaptıklarını anlattı. Başkan Karahan, Simav'a yaptıklarıyla övündüklerini, Simavlılarında gururlandığını söyledi.

Görev sürecinde Simav'ı geleceğe taşıyacak çok önemli projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Karahan, "Şimdi soruyorum. 10 yıl bu iktidar partisinden belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımız var. 9 tane mahalleye jeotermal enerji götürmekten başka ne yapmışlar. Jeotermal gitmez dedikleri yüksek kesimlerdeki mahalleler başta olmak üzere ilçenin her yerine jeotermali biz götürdük. Vatandaşlarımızı cep ve çevre dostu jeotermal nimetiyle biz tanıştırdık. Şimdi herkesimin herkesin duasını alıyoruz. Ayrıca Eynal Kaplıcalarını misyonuna yakışır yeni tesislerle donattık. Simav'a vizyon kazandıracak termal turizmin yanı sıra kongre turizmine de hizmet edecek yeni eserlere imza attık. İlçenin dört bir yanını yeşil alan ve parklarla donattık. Simav'ın 100 yıllık kanayan yarası kanalizasyona 40 milyon gibi bir kaynak ayırarak kesin çözümü biz getiriyoruz. Ardından Simav'ın kanayan bir başka yarası olan arıtma tesisine el atarak Simav'ı ve Simav Ovasını kirlilikten kurtaracağız" dedi.

19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremde hasar gördüğü için boşaltılan hastane binasıyla ilgili gelişmeleri de anlatan Başkan Karahan, " Uygulanan yanlış politikalar yüzünden Simav'da vatandaşlar sağlık çilesi çekti. Vatandaş sık boğaz edildi. Sonunda bizim dediğimize geldiler. Şimdi boşalttıkları binayı güçlendiriyorlar. Vatandaşa çektirilen eziyetin hesabını vebalini kim verecek" şeklinde konuştu.

Vatandaşa hizmet için iktidar partisinden belediye başkanı olmanın yetmediğini ifade eden Başkan Karahan bunun için doğru tespitin yanında bilgi birikimi, deneyimin ve kararlılığın şart olduğunu, bunların hepsinin de kendilerinde ve DP misyonunda mevcut olduğunu anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal konuşmasında iktidar ve muhalefeti eleştirip, Menderes üzerinden siyaset yapanların olduğunu ileri sürdü.

DP'nin çok büyük bir camia olduğunu ifade eden Uysal, şimdikilerin Menderes, Demirel ve Özal'ın yaptıklarıyla milletin önüne çıktıklarını söyledi. Demokrat Parti olarak önceliklerinin milletin önceliği olduğunu dile getiren Uysal, milletin içinde olmadığı hiçbir projeye taraf olmadıklarını söyledi. Dün olduğu gibi bu günde tüm yön levhalarının millete doğru olduğunu ifade eden Uysal, vasıfları demokrat olan bir parti olarak başka bir önceliklerinin bulunmadığını ve hakimiyetin milletimizde olduğu bilinciyle Cumhuriyeti ilelebet tam bağımsız Türkiye'ye getirmek yolunda mücadele verdiklerini ve milleti birbirine kırdırmadan çözüm yolları geliştirdiklerini bildirdi.

Demokrat görünenlerin Menderesi ağızlarına almaya hakkı olmadığını dile getiren Uysal, kendilerine bırakılan emaneti layıkıyla temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'a partisinden dolayı baskı yapıldığını ileri süren Uysal, başkan Karahan'ın tüm bu baskılara rağmen ilçesine yaptığı hizmetlerden dolayı vatandaşlar tarafından çok sevilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 150 delegenin oylarının tamamını alan Şaban Örs DP'nin Simav ilçe başkanı oldu. DP Simav İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu: Alaattin Bursa, Emin Topaler, Fatih Çakın, Hayrettin Ülken, İsmail Çakır, İsmail Göker, Mehmet Yörük, Murat Güntaş, Nuri Ertan, Ramazan Erdoğmuş, Refik Irmak, Rifat Boran, Veysel karabulut, Yılmaz Kamer.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından davetliler Eynal Kaplıcalarına geçerek belediye başkanı Kasım Karahan'ın onurlarına verdiği akşam yemeğıine katıldı. Uysal yemeğin ardından vatandaşlar ve partililer tarafından uğurlanarak Simav'dan ayrıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DP Simav'dan Görkemli Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement