DP İzmir İl Teşkilatında Bayramlaşma - Son Dakika
Yerel

DP İzmir İl Teşkilatında Bayramlaşma

DP İzmir İl Teşkilatında Bayramlaşma

Demokrat Parti (DP) İzmir il yönetimi tarafından partililerin katılımı ile bayramlaşma töreni düzenlendi.

20.08.2012 20:52

Demokrat Parti (DP) İzmir il yönetimi tarafından partililerin katılımı ile bayramlaşma töreni düzenlendi.

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma törenine, Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi,İl Başkanı Gökhan Karateke,İl Yönetim Kurulu Üyeleri,İlçe Başkanları,mahalle temsilcileri ve partililer katıldı.

Bayramlaşma sonrasında parti toplantı salonunda konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti iktidarlığında geçen 10 yılda Türkiye'nin içler acısı bir duruma düştüğünü iddia eden Birgüvi, "AK Parti tüm bunların sorumlusu değilmişcesine davranıyor" dedi.

Türkiye'nin adım adım bölünmeye götürüldüğünü ileri süren Birgüvi, şöyle konuştu:

"Terör örgütü artık milletvekillerinin yolunu keserek, kaçırabiliyor. Bu sıradan bir olay değil. Bu olaylar AK Parti'nin eseridir. Dış politikada da uygulanan politikalar Türkiye'nin milli politikaları değil, AK Parti'nin ideolojik parti politikalarıdır."

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldığına dikkat çekerek, partililerine 'millletle buluşun' çağrısı yapan Birgüvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bu durumdayken DP olarak bize görev düşüyor. Artık seçimlere az bir süre kaldı. Çalışma tempomuzu arttırmamız lazım. Yeniden aynı heyecanla, aynı inançla çalışmalıyız. Bu çalışma tempomuzla iktidar alternatifi olmamız çok zor. DP Türkiye'de her zaman tabanı olan bir partidir. Yanlız bu tabanımızı harekete geçirmemiz lazım. AK Parti ciddi bir düşüş içinde. Milletimizin AK Parti'ye verdiği kredi tükenmek üzere. ya çalışacağız, ya da boynumuzu kırıp oturacağız."

Geçtiğimiz günlerde Hakkari Şemdinli'de yaşanan BDP- PKK buluşmasıyla ilgili de konuşan Birgüvi, "Gazeteciler ve milletvekilleri orada. Peki devlet, polis ve Başbakan nerede? Onlardan ses yok. Terör bu kadar can alırken Başbakan sanki bunların sorumlusu değilmiş gibi davranıyor. Terör Türkiye'nin kaderi olamaz" diye konuştu.

Kamuoyunun gündeminde olan yerel yönetimler yasasının da meclisin açılması ile birlikte çıkması durumunda ülkenin eyaletler sistemine geçip bölünebileceğini iddia eden Birgüvi CHP'nin de bu konudaki tavrını eleştirerek, "CHP, AK Parti ile bölücülük yarışında. 'Özerklik fikri benim' diyerek AK Parti'ye destek veriyor. Türkiye'yi bölme projeleri birlikte uygulanıyor" yorumunu yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DP İzmir İl Teşkilatında Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement