Dört Bin Eserlik Dev Sergi - Son Dakika
Yerel

Dört Bin Eserlik Dev Sergi

Dört Bin Eserlik Dev Sergi

Anadolu’nun sanat merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), geleneksel sergisini 3 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de açıyor.

30.09.2015 15:07

Anadolu'nun sanat merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), geleneksel sergisini 3 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de açıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açılacak olan sergiyle ilgili hazırlıkları yerinde gördü ve tüm Kayserilileri dört bin eserin sergileneceği KAYMEK Sergisine davet etti.

Yüzü aşkın kurs çeşidi ve on binlerce kursiyeri ile Anadolu'nun Sanat Merkezi olan KAYMEK 3 Ekim Cumartesi günü muhteşem bir açılışa hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Geleneksel KAYMEK Sergisinin açılacağı Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'ne eşi İkbal Çelik ile birlikte gitti ve hazırlıkları yerinde gördü. Başkan Çelik, hazırlıklarla ilgili BEF Genel Müdürü Mehmet Tunca ve KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan'dan bilgiler aldı.

Sergiyi gezen ve eserleri yakından inceleyen Başkan Mustafa Çelik, kurs hocalarıyla da eserler üzerine sohbet etti. Anadolu'nun en büyük sergisi olacak olan Geleneksel KAYMEK sergisine tüm Kayserilileri davet eden Başkan Mustafa Çelik, "3 Ekim Cumartesi akşamı saat 18.00'de KAYMEK'teki kursiyerlerimizin hazırladığı her biri sanat şaheseri olan eserler sergilenecek. Sergimiz 6 bin metrekarelik alanda kurulacak ve sergide çini sanatından hat sanatına, tezhipten ebruya, el işinden giyim sanatına kadar farklı sanat dallarında 4 bine yakın eser yer alacak. Bir hafta açık kalacak olan sergimiz süresince her gün Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimizi sergimizi görmeye davet ediyorum" dedi.

"HER GÜN ETKİNLİK, HER GÜN SANAT EĞİTİMİ"

Geleneksel KAYMEK Sergisinin gerçekleştirileceği 3-10 Ekim tarihleri arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde her gün bir sanat dalında eğitim verilirken her akşam da bir etkinlik yapılacak. KAYMEK Sergisi süresince isteklilere Ahşap Boyama, Yağlı Boya Resim, Kağıt Rolyef, Ebru, Koza Nakışı, Keçe Nakışı ve Takı Tasarım eğitimleri verilecek. Sergi haftasında ayrıca önemli isimlerin katılacağı seminerler, Sufi Mehter Konseri, Tiyatro, Gölge, Kum Sanatı ve Sprey Boya Gösterileri yapılacak. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dört Bin Eserlik Dev Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement