Doğubayazıt 'Ta Dengbejlik Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Doğubayazıt 'Ta Dengbejlik Çalıştayı

Doğubayazıt \'Ta Dengbejlik Çalıştayı

Ağrı'nın Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından Dengbejlik çalıştayı düzenlendi.

26.01.2014 09:28

Ağrı'nın Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından Dengbejlik çalıştayı düzenlendi.

Doğubayazıt Halk Eğitimi merkezinde düzenlenen çalıştaya katılım oldukça fazlaydı.

Çalıştaya İlçe Kaymakamı Karahan Daştan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Metin Barlık, Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri, esnaf temsilcileri, kanaat önderleri, Doğubayazıt dengbejleri, basın mensupları katıldı.

Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan Çalıştay başlangıcında yaptığı konuşmada, "Dengbejlik kültür dalını yaşatma adına bu çalıştayın birincisini düzenliyoruz. Ağustos ayında Dünya dengbejleri buluşması adında bir organizasyonla Doğubayazıt'ta bir program düzenlemeyi düşünüyoruz. İnşaallah çalışmalarımız başarı ile sonuçlanır." Dedi.

Ardından moderatörlüğünü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Do.Dr.Metin Barlık 'ın yaptığı çaıltayda söz alan katılımcılar, bu çalıştayın yapılmasına vesile olan Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan'a teşekkürlerini dile getirirken, yapılan çalıştayın önemine değindiler.

Katılımcılardan Nihat Gültekin, yaptığı konuşmada, "1848'de İtalya-Roma'da her yıl diller festivali düzenleniyordu. Dünyadaki farklı diller hakkında konferanslar veriliyordu. Ses sanatçılarıda müzikal sunumlarda bulunuyordu. 1849 yılında yapılan programa Muş ilinden bir dengbejde davet edilmiştir. ve en büyük alkışı almıştır." dedi

Çalıştay görüş alış verişinin ardından katılımcılara verilen katılım sertifikasının ardından son buldu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğubayazıt 'Ta Dengbejlik Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement