Doğaka 47. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Doğaka 47. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay'da Yapıldı

Doğaka 47. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay\'da Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 47.Yönetim Kurulu toplantısı, Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı M.Celalettin Lekesiz'in başkanlığında gerçekleştirildi.

04.07.2013 14:10

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 47. Yönetim Kurulu toplantısı, Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı M. Celalettin Lekesiz'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Antakya Belediyesi Encümen Salonunda yapılan toplantıda konuşan Lekesiz, 918 geçerli proje başvurusu alındığını belirterek, Sodes Programı kapsamında Hatay'dan 48, Kahramanmaraş'tan 49, Osmaniye'den 34 olmak üzere 131 proje başvurusu yapıldığını dile getirdi.

Bölgede sosyal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES)'nda ise değerlendirme sürecinde son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Lekesiz, "Toplam bütçesi 12 milyon 800 bin TL olan 2013 yılı SODES Programı için 918 adet proje başvurusu alınmış ve yaklaşık 154 milyon TL kaynak talep edilmiştir. Bugünkü toplantıda yönetim kurulu tarafından yapılacak olan nihai değerlendirmenin ardından uygun görülecek başarılı projeler listesinin belirlenerek kamuoyuna açıklanması planlanmaktadır" dedi.

Ajansın diğer faaliyetleri hakkında da bilgi veren Lekesiz, önceki yıllarda uygulanmasına başlanılmış olan program kapsamındaki projelerin izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin, yeni bölge planı hazırlıklarının ve yatırım destek faaliyetlerinin ajans tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Hatay Valisi Lekesiz, başarılı projeler üreten Hatay'dan 5 milyon TL, Kahramanmaraş'tan 4 milyon 500 bin TL ve Osmaniye'den 3 milyon 300 bin TL olmak üzere toplam 12 milyon 800 bin TL kaynak sağlandığını sözlerine ekledi.

Vali Lekesiz, 28 milyon TL ajans hibesi ile bölge ekonomisinde yaklaşık 50 milyon TL yatırımın geçirildiğini Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçi Mali Destek Programında başarılı proje sahipleri ile sözleşmelerin imzalanarak proje uygulamalarına başlandığını ifade etti.

Vali Lekesiz, son olarak, bölgede öne çıkan sektörlerin tanıtım çalışmalarına destek vereceklerini söyleyerek, DOĞAKA'nın 4-7 Temmuz 2013 tarihinde Gaziantep'te yapılacak GAPSHOES Ayakkabıcılık Fuarına katılacağı bilgisini de verdi.

Toplantıya Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Sayın Onur Yıldız ve diğer yetkililer katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğaka 47. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement