Doğaçlama Tiyatro Büyük Beğenini Topladı - Son Dakika
Yerel

Doğaçlama Tiyatro Büyük Beğenini Topladı

Doğaçlama Tiyatro Büyük Beğenini Topladı

Malatya Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi ve Malatya İl Kültür Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel doğaçlama tiyatro gösterimi, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

28.03.2014 16:32

Malatya Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi ve Malatya İl Kültür Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel doğaçlama tiyatro gösterimi, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel olarak, Sabancı Kültür Sitesi'nde doğaçlama tiyatro oyunu sahnelendi. Doğaçlama tiyatro oyununa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Oyun sonunda oyuncuları ayakta ve uzun süre alkışlayan seyirciler oyundan çok memnun kaldıklarını ifade etti. Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğunun sahnelediği oyunda; Nurullah Kadak, İrem Alhan, Levent Yücel ve Uğur Boyraz rol aldı.

Tiyatro Usta Eğitmeni Ömer Konakçı, "Anlamak ve anlatmak, yaşamak ve yaşatmak, daha yaşanılabilir bir dünya için güzelliklerle buluşmak için, geçmişi günümüze taşımak ve bir adım ileriye götürebilmek için tiyatro tiyatro. O kadar faydalı bir sanat dalıdır ki tiyatro, üstatlarında dediği gibi 'sanatların sanatıdır' o. Mesleğini sevip kendini ona adayan herkes usta bir oyunculuğun gerektirdiği gibi tiyatroya yoğunlaşıp daha güzel daha yaşanabilir bir dünya için çalışıyoruz. Bizleri bir araya getiriyor tiyatro. Ailemizle sevdiklerimizle dostlarımızla tek bir yerde toplanarak insanın başına gelebilecek ya da gelmiş olan bir olayı kaynağı ile birlikte izlemek ve yaşamak için çok önemlidir. Görüşleri ne olursa olsun farklı tarafları dinleme ve onların mücadeleleri ile duygudaşlık kurma becerilerimiz oluşuyor tiyatroyla. Farklı kültürlerin yaşantıları hakkında bilgiler alır ve biz kendi kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz ve daha sayamadığım binlerce güzel sebep için diyoruz ki tiyatro sevdamız. Tiyatroyu çok seviyoruz. Tiyatro da yenmek yenilmek yok. Tiyatroda kırmak kırılmak yok.

Tiyatro da sevmek sevilmek var. Tiyatro da anlamak anlatmak var. Tiyatro da eğlenmek var. Tiyatro da emek var. Tiyatronun ve gücünün farkına varalım, tiyatroya destek olalım, tiyatroyu yaşatalım" diye konuştu.

Oyunu Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Güler de izledi.

Oyun sonrası oyunculara çiçek takdim eden Kaymakam Babahanoğlu; "Çok profesyonel bir gösteri izledik oyunun doğaçlama yapılması bizleri çok şaşırttı. Arkadaşları canı gönülden kutluyor tebrik ediyorum" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğaçlama Tiyatro Büyük Beğenini Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement