Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Kck Davası

Diyarbakır\'daki Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 2'si tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının hazırlanan iddianamede dinleme kayıtlarının hukuka aykırı bir şekilde toplandığını ileri sürerek, iletişim tespit tutanaklarının bağımsız bilirkişilerce incelenmesi ve yargılamanın durdurulması yönündeki talebini reddetti.

07.07.2014 17:28

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 2'si tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu 2 sanık ile aralarından kapatılan eski DEP milletvekili Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay ile Kayapınar eski Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu tutuksuz 33 sanık hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Cihan Aydın, hazırlanan iddianamede toplanan delillerden tape kayıtlarının hukuka aykırı bir şekilde toplandığını ileri sürerek "Birçok müvekkilim hakkında hiçbir usule uymadan dinleme kararı var. Hazırlanan iddianamedeki tape kayıtlarının tamamını kabul etmiyoruz. Bu nedenle iletişim tespit kayıtlarının bağımsız bilirkişilerle incelenmesi için yargılamanın durdurulmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatı Nahit Eren ise siyasi partiye üye olan müvekkillerin yaptığı telefon konuşmalarının suç delili olarak dosyada yer aldığını, dosyadaki tek delilin tape kayıtları olduğunu savunarak, davanın durdurulmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı, taleplere ilişkin olarak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan değişikliğin geriye doğru işlemediğini hatırlatarak, sanık avukatlarının söz konusu taleplerin bu aşamada yargılamayı uzatacağından reddi yönünde görüşünü bildirdi.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti ise yargılamanın durdurulması talebini reddetti.

Tutuksuz sanık Atilla Koca'nın delillerinin okunduğu duruşmada mahkeme başkanı hazırlanan iddianamede sanık Koca'nın silahlı terör örgütü üyesi olduğunu belirterek, iletişim tespit tutanakları ve gizli tanık beyanlarının olduğunu söyledi.

Sanık Koca, savunmasında hazırlanan iddianamede hakkında somut bir delilin bulunmadığını iddia ederek, iddianamenin düzmece olarak yazıldığını ileri sürdü.

Sanık ve avukatlarının delillere ilişkin savunmalarının ardından mahkeme heyeti duruşmaya yarın görülmek üzere ara verdi.

İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement