Diyarbakır'daki 28 Mart Olayları Davası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki 28 Mart Olayları Davası

Diyarbakır\'daki 28 Mart Olayları Davası

Diyarbakır'da, 28 Mart 2006'da çıkan olaylarda başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüyle ilgili olarak 3 polis memurunun yargılanmasına devam edildi Mızrak ailesi avukatının, soruşturma dosyası hakkında uzun süredir bilgilendirilmediği gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında suç duyurusunda bulunma talebi mahkemece reddedildi

17.09.2013 15:20

Diyarbakır'da, 28 Mart 2006'da çıkan olaylarda başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüyle ilgili olarak 3 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memurları H.A, N.Ö. ve B.Ö. katılmadı.

Duruşmada, Mızrak ailesinin avukatı Barış Yavuz, soruşturma dosyası konusunda uzun süredir taraflarına bilgi verilmediği gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında suç duyurusu talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısı ise suç duyurusu ile ilgili talebi konusunda takdirin mahkemede olduğunu belirterek, eksik hususların giderilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

Mahkeme heyeti, talep ile ilgili kararını vermek için duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından, Cumhuriyet Başsavcılığı hakkındaki suç duyurusu talebinin reddine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İstenen cezalar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın 81/1. maddesinde yer alan "Olası kast sonucu ölüme neden olmak" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin M 16 uzun namlulu silaha monteli bomba atar aparatı ile birlikte kullanıldığı belirtilerek, "Bu tip gaz fişeğini kullanan silah ve aparatların şüphelilere zimmetli olduğu ve olayların bastırılmasında görevli olan şüpheliler tarafından kullanıldığı, ancak maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin hangi silahtan atıldığının tespit edilemediğine" yer verilmişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki 28 Mart Olayları Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement